«Ναι» στο νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – “Παρών” δήλωσε το ΚΚΕ

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Υπέρ του σχεδίου νόμου ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε και το ΜέΡΑ25 καταψήφισε.

Είναι το πρώτο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση δίνει θετική ψήφο και είναι επίσης η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, ψηφίζει νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνοντας την συνεδρίαση ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Δεν έχουμε αυταπάτες ούτε ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε που πατάμε. Έχουμε ιδεολογικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε ότι όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται πρέπει να πηγαίνει κυρίως σε μείωση φόρων».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η πολιτική αλλαγή και οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης έχουν ήδη θετικό αντίκτυπο στα μακροοικονομικά: «Το πρώτο τρίμηνο η οικονομία σερνόταν. Όμως μετά τις ευρωεκλογές η οικονομά βελτιώνεται, όπως βελτιώνεται και η ψυχολογία της αγοράς. Προσδοκούμε ότι αυτό θα δώσει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο και θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας. Μας παραδώσατε την ανάπτυξη στο 1,3%. Αν τη φτάσουμε στο 2% θα πρέπει να μας δώσετε συγχαρητήρια», ανέφερε.

Ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ανέφερε για την μείωση του ΕΝΦΙΑ ότι: «4,9 εκατ ιδιοκτήτες ή το 67% των φορολογούμενων θα δουν μείωση 30%».  Αναφορικά με την ρύθμιση των 120 δόσεων τόνισε ότι το καθαρό κεφάλαιο οφειλών των νομικών προσώπων ανέρχεται σε 104 δισ. ευρώ τα οποία έχουν δημιουργήσει τόκους και προσαυξήσεις ύψους 84 δισ. ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή