Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα δεν θα υπερέχει ποτέ της Τουρκίας. Προβοκάτσια η άσκηση στις Οινούσσες

Χουλουσί Ακάρ

Οξύνει την προκλητική ρητορική η Τουρκία, λίγες ημέρες μετά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, ρίχνοντας συνεχώς «λάδι στη φωτιά» των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αυτή τη φορά, οι εμπρηστικές δηλώσεις ήρθαν διά στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Αρχικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ (ΣΚΑΪ), ο Ακάρ δήλωσε ότι στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί ακολουθούν επιθετική ρητορική, καλώντας τους να ρίξουν τους τόνους.

Σημείωσε δε ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες, καθώς η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποκτήσει ποτέ υπεροχή απέναντι στην Τουρκία και προσθέτει ότι με την προώθηση κάποιων χωρών η Ελλάδα ξεκίνησε ξαφνικά να αγαπά τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Για το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo

Σε ό,τι αφορά το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo, ο Χουλουσί Ακάρ υπογραμμίζει ότι όπως δεν επιτρέψαμε τις έρευνες ανατολικά της Κρήτης, δεν θα τις επιτρέψουμε και νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Επιπλέον, χαρακτήρισε πρόκληση την άσκηση στις Οινούσσες. «Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική άσκηση στις Οινούσσες; Είναι μια προβοκάτσια» δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία για διάλογο σε στρατιωτικό επίπεδο.

Καμία δημοσίευση για προβολή