Νέο «σοκ και δέος» από τον Τραμπ: Επίθεση στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία – «Κατηφής, σκυθρωπός, αγέλαστος πολιτικάντης»

Αν η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, ο Ντόναλντ Τραμπ το θέλει… χλιαρό. Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ που μόλις απαλλάχθηκε στη δίκη του στη Γερουσία, συνεχίζει τις σφοδρές επιθέσεις του κατά κορυφαίων στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που θεωρεί ότι δεν τον στήριξαν όσο έπρεπε.

Στο στόχαστρο ο Μακ Κόνελ

Αυτή τη φορά τα πυρά του Τραμπ στράφηκαν κατά του Μιτς Μακ Κόνελ, του επικεφαλής της ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία και ενός από τους ισχυρότερους «παίκτες» του κόμματος στις ΗΠΑ. Αφορμή για την επίθεση στάθηκαν τα όσα είχε πει ο Μακ Κόνελ για τον Τραμπ μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου.

«Υπόλογος ο Τραμπ»

Τότε ο Μακ Κόνελ είχε δηλώσει ότι ο Τραμπ είναι «στην πραγματικότητα και ηθικά, υπεύθυνος ότι προκάλεσε τα γεγονότα», προσθέτοντας πως ο Τραμπ ενορχήστρωσε «ένα εντεινόμενο κρεσέντο θεωριών συνωμοσίας» και ότι ήταν «αποφασισμένος είτε να ανατρέψει την απόφαση των ψηφοφόρων ή διαφορετικά να πυρπολήσει τους θεσμούς μας φεύγοντας». «Ο πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να είναι υπόλογος για ό,τι έκανε στη διάρκεια της θητείας του και ως κανονικός πολίτης. […] Δεν τη γλίτωσε από τίποτε. Ακόμα».

«Με τον Μιτς δεν κερδίζει ποτέ ξανά το κόμμα»

Τώρα, ήλθε η σειρά του Τραμπ να απαντήσει και το έκανε με το γνωστό στιλ του: «Ο Μιτς είναι ένας κατηφής, σκυθρωπός, αγέλαστος πολιτικάντης και αν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές μείνουν μαζί του δεν θα κερδίσουν ποτέ ξανά» είπε για τον Μακ Κόνελ, προσθέτοντας ότι «το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν μπορεί ποτέ να γίνει σεβαστό ή ισχυρό έχοντας στα ηνία πολιτικούς ηγέτες όπως ο Μιτς Μακ Κόνελ». Τόνισε, δε, ότι «σήμερα, οι αριθμοί του στις δημοσκοπήσεις είναι ακόμη χαμηλότεροι από όσο ποτέ, καταστρέφει τη ρεπουμπλικανική πλευρά της Γερουσίας και ταυτόχρονα, βλάπτει τρομερά τη χώρα μας».

Καμία δημοσίευση για προβολή