«Novartis» και … κουκουλοφόρους φέρνει πάλι στο προσκήνιο το Μαξίμου για να ξεχαστούν οι “Πρέσπες”

 

Η Novartis …επιστρέφει ως «ισχυρό προεκλογικό χαρτί» της κυβέρνησης, καθώς οι πληροφορίες που διαχέονται από το Μαξίμου αναφέρουν ότι «τρείς πρώην υπουργοί θα κληθούν να καταθέσουν στον εισαγγελέα ως ύποπτοι». Και αυτό χωρίς στοιχεία, λένε όσοι γνωρίζουν, με μοναδικά «δεδομένα» τις καταθέσεις «κουκουλοφόρων» μαρτύρων.

Από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση – με τις μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων – ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις και να τους καθίσουν στο σκαμνί.

Με τη φθορά της κυβέρνησης να αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις παρά τις εξαγγελίες φιλολαϊκών μέτρων και χιλιάδων προσλήψεων – το Μαξίμου θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες να στρέψει τα βλέμματα του κόσμου αλλού ώστε να αρχίσει να ξεχνιέται σιγά – σιγά  η παρατεταμένη κρίση στα οικονομικά των νοικοκυριών και η συμφωνία των Πρεσπών, καυτά ζητήματα που  «γκρεμίζουν» τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα.

Εκτός από το θέμα της Novartis, η κυβέρνηση θα φέρει τις επόμενες ημέρες στο προσκήνιο το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, το ζήτημα με το προσύμφωνο Εκκλησίας – Κράτους ενώ είναι πιθανό να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανασχηματισμό μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, επιχειρώντας έτσι «λίφτινγκ» στο υπουργικό συμβούλιο που θα οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι φέρνοντας στην επικαιρότητα το θέμα των συνταγματικών αλλαγών ότι θα καταφέρει να ενισχύσει το προοδευτικό προφίλ της κυβέρνησης και του ίδιου, αλλά και να προκαλέσει νέες ρωγμές στην Κεντροαριστερά που θα πρέπει να τοποθετηθεί επί ρυθμίσεων «προοδευτικού χαρακτήρα».

Τα επόμενα 24ωρα θα ψηφιστούν στη Βουλή ποιες διατάξεις είναι προτεινόμενες προς αναθεώρηση.  Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η το άρθρο 32 που αφορά την προεδρική εκλογή καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν συμφωνήσει στην αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διενέργεια εκλογών, ωστόσο διαφωνούν – μεταξύ άλλων – για την πλειοψηφία που θα απαιτείται.

Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει επίσης εκ νέου και το εκκλησιαστικό ζήτημα και ειδικότερο το μισθολογικό καθεστώς των ιερέων αλλά και η διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας, θέματα που είχαν προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην κυβέρνηση και είχαν δοκιμάσει τις σχέσεις της με την Εκκλησία.

Αλλά για το Μαξίμου θεωρούνται εμβληματικές μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο που δημιουργούν το κλίμα πόλωσης και διαφοροποίησης «με τη Δεξιά» που επιδιώκει ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και πληροφορίες: [home]

Καμία δημοσίευση για προβολή