Ο Μπάιντεν στέλνει «ηχηρό» μήνυμα στο Ιράν: Στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52 έφθασαν στην περιοχή

Την Κυριακή, δύο τεράστιες σκιες βρέθηκαν να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο του Ισραήλ. Δύο τεράστια βαριά στρατηγικα βομβαρδιστικά Β-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέρασαν πάνω από τον Περσικό Κόλπο πριν το Ισραήλ στείλει τέσσερα μαχητικά F-15 για να τα συνοδεύσουν καθώς πετούσαν εντός του εναέριου χώρου του.


Από την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, αυτή ήταν η δεύτερη πτήση ενός από τα τερατώδη βομβαρδιστικά στην περιοχή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM area) που εκτείνετα από το Καζακστάν μέχρι την Αίγυπτο και η έβδομη αποστολή στη συγκεκριμένη περιοχή.

CENTCOM

Μαστίγιο και καρότο

Η παρουσία των Β-52 στην περιοχή αποτελεί ένα νέο, σαφές μήνυμα προς την Τεχεράνη: ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιτρέψουν επιθετικές ενέργειες του Ιράν και ότι είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να αναλάβουν δράση, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Άλλωστε, ήδη πραγματοποιήθηκε επίθεση στη Συρία σε βάρος ενόπλων ομάδων που το Ιράν υποστηρίζει.

Ο Μπάιντεν για την ώρα κρατά στάση «μαστιγίου και καρότου» όσον αφορά στο Ιράν: από τη μία δείχνει να επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας και από την άλλη καθιστά σαφές ότι η Ουάσινγκτον θα απαντήσει στην οιαδήποτε στρατιωτική πρόκληση της Τεχεράνης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, τόνισε ότι η χώρα του ανανέωνε τα σχέδιά της για πιθανή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, λέγοντας ότι «τα έχουμε στα χέρια μας, αλλά διαρκώς να βελτιώνουμε», καλώντας τη Δύση να βάλει τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Καμία δημοσίευση για προβολή