Ο κύβος ερρίφθη: “Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου” δήλωσε ο Τσίπρας – Τη Δευτέρα πάει στον ΠτΔ

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ 1, και ανήγγειλε ότι την τελευταία μέρα της λειτουργίας της Βουλής η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου από 1/1/2020 και κάλεσε και τον κ. Μητσοτάκη να την ψηφίσει, αφού έχει δηλώσει ότι συμφωνεί (Σ.Σ. Δεν είναι έτσι. Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, όπως και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, έχουν υποβάλει σε ανύποπτο χρόνο προτάσεις νόμου για την κατάργηση του αφορολόγητου που έχει αρνηθεί να συζητήσει ο κ. Τσίπρας)

Το διακύβευμα των εκλογών θα είναι το μέλλον της χώρας, εάν θα έχουμε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεχίσει τα θετικά μέτρα ή μια κυβέρνηση που θα γυρίσει τη χώρα πίσω επισήμανε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια της μεσαίας τάξης, η οποία εκφράστηκε στις ευρωεκλογές, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για τη μεσαία τάξη, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εμφανίζεται ως σωτήρας της όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι αυτές που τη λεηλάτησαν.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτή η ανατροπή του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναθεωρήσει τη στάση του και να πει “ναι” σε τηλεοπτικό ντιμπέϊτ μαζί του για να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να πληροφορηθούν τα προγράμματα τους, να τα κρίνουν και να τα συγκρίνουν.

Όποιος πάρει το μπόνους των 50 εδρών θα σχηματίσει κυβέρνηση και δεν θα έχουμε θέμα επαναληπτικών εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής, τόνισε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για “ψευτοδιλήμματα” του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι τα θέτει αφού “καθάρισε” όσους ήταν μαζί του στο αντί – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

“Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι το μέλλον της χώρας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: “Το θέμα είναι αν μετά τις εθνικές εκλογές θα υπάρχει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεχίσει την πορεία των θετικών μέτρων ή μια κυβέρνηση με διάθεση ρεβανσισμού και εκδικητικότητας, η οποία θα εφαρμόσει ακραίες πολιτικές, που δεν τόλμησε ούτε το ΔΝΤ να προτείνει, και θα γυρίσει τη χώρα πίσω”.

Υποστήριξε ότι οι εθνικές εκλογές είναι άλλη αναμέτρηση από αυτή των ευρωεκλογών καθώς το  διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει τα επόμενα 4 χρόνια, με ποιον πρωθυπουργό και με ποιο πρόγραμμα.

“Το πρωί της 7ης Ιουλίου οι κάλπες θα είναι άδειες, δεν θα έχουν ευρωψηφοδέλτια, άρα στα χέρια των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες είναι το αποτέλεσμα. Δεν είναι προδιαγεγραμμένο τίποτα απολύτως”, σημείωσε ερωτηθείς αν μπορεί να γυρίσει το αποτέλεσμα. Πρόσθεσε ότι “το κοντέρ μηδενίζει, έχουμε επίγνωση και των δυσκολιών και των τάσεων, αλλά και των δυνατοτήτων μας”. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα, γιατί το έχει ξανακάνει, να πάρει τους ψηφοφόρους εκείνους για να πετύχει το αποτέλεσμα, είπε. “Ανοικτό και απολύτως εφικτό με βάση τη γλώσσα των αριθμών, άρα θα σας απαντήσω με το ρητό του Γαλιλαίου: κι όμως γυρίζει.

Είπε ειδικότερα ότι αν οι εκλογές αυτές έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή, δηλαδή αν οι περίπου 600.000 ψηφοφόροι που ψηφίσαν στις εκλογές του ‘15 και δεν πήγαν στην κάλπη τώρα για να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ -δηλαδή απείχαν, δεν ψήφισαν ΝΔ- κι αν δημιουργηθεί ένα αίσθημα του διακυβεύματος των εκλογών σε όλους εκείνους, επίσης ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του ‘15, που επέλεξαν μικρότερα κόμματα κι είναι γύρω στους 400.000 ψηφοφόρους, έχουμε 1 εκατ. ψηφοφόρων που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Είπε για δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ότι μόνο χαμένη ψήφος είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι μπορεί να συνεργαστεί και με τη ΝΔ, είναι σα να υποτιμά τη νοημοσύνη αυτών των ανθρώπων οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις χαοτικές διαφορές ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή