Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποδέχθηκε την «χείρα φιλίας» που του έτεινε ο Αρχιεπίσκοπος

Ευκαιρία «αδελφικής αναστροφής, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό» χαρακτηρίζει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος την επερχόμενη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Στην επιστολή με την οποία αποδέχεται την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος να τελέσει τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας στις 23 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης δείχνει και ο ίδιος να επιθυμεί να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στην Αθήνα και το Φανάρι.

«Ευχαριστούμε για την λεπτότητα να μη μας στείλετε ταχυδρομικώς την πρόσκληση αλλά να την αποστείλετε μέσω του πολύτιμου συνεργάτη σας Πρωτοσύγκελλου Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, τον οποίο εκτιμούμε πολύ» υπογραμμίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτηρίζει δε το έργο που πρόκειται να εγκαινιάσει, «συγκεκριμένη και απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος και της μέριμνας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή