Ο Σόρος προειδοποιεί: Ευρώπη σε παρακαλώ ξύπνα ειδάλλως η ΕΕ θα έχει την τύχη της ΕΣΣΔ το 1991…

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ο φιλελεύθερος πολιτικός ακτιβιστής George Soros ζητά από την Ευρώπη να «ξυπνήσει» και να αναγνωρίσει «το μέγεθος της απειλής» που αντιμετωπίζει από τους εχθρούς της, τόσο εσωτερικοί όσο και εξωτερικοί.

Η Ευρώπη «υπνοβατεί στη λήθη», προειδοποίησε ο επενδυτής σε άρθρο του με τίτλο «Ευρώπη, σε παρακαλώ ξύπνα» («Europe, please wake up) στο Project Syndicate με τη Δευτέρα και ανέφερε ότι «οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να ξυπνήσουν προτού να είναι πολύ αργά».

«Εάν δεν το κάνουν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει την τύχη της Σοβιετικής Ένωσης το 1991», γράφει, αναφερόμενος στη δραματική διάλυση της ΕΣΣΔ και την πτώση του κομμουνισμού το 1991.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει μια «επαναστατική στιγμή» και το τελικό αποτέλεσμα είναι «πολύ αβέβαιο», πρόσθεσε ο Ουγγρο-Αμερικανός επενδυτής Soros.

Ακόμη χειρότερα, ο Soros πιστεύει ότι ούτε οι ηγέτες της Ευρώπης ούτε οι απλοί πολίτες κατανοούν αυτό το γεγονός.

Η σημερινή ηγεσία θυμίζει το Politburo, όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρεε, «συνεχίζοντας να εκδίδει διατάγματα, σαν να εξακολουθούσαν να έχουν νόημα».

Οι ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 είναι το επόμενο σημείο καμπής για το μπλοκ. Τα ευρωσκεπτιστικά κόμματα αναμένεται να αποδώσουν καλά.

«Δυστυχώς οι αντι- ευρωπαϊκές δυνάμεις θα έχουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κάλπη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένου του παρωχημένου κομματικού συστήματος, που επικρατεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, την αδυναμία αλλαγής στις Συνθήκες και και την απουσία νομικών εργαλείων για την πειθαρχία κρατών- μελών, που παραβαίνουν θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνει.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή