Θοδωρής Καλούδης

Ο ταλαντούχος λαϊκιστής κ. Τσίπρας και τα εμβόλια που … “δεν υπάρχουν”. Η “κοκορομαχία” κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια για τις πατέντες

Του Θοδωρή Καλούδη
  • «Στην υπόθεση του εμβολιασμού φανερώνεται η πρωτοφανής ανεπάρκεια του λεγόμενου επιτελικού κράτους. Αυτή τη στιγμή ο ρυθμός είναι τόσο χαμηλός που ούτε του χρόνου τέτοιο καιρό δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης. Για να μπορέσουμε να φτάσουμε τους στόχους που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε, πρέπει να γίνονται 25.000 εμβόλια την ημέρα. Η αίσθησή μας είναι ότι με αυτή την ανοργανωσιά αυτός ο στόχος είναι άπιαστος» (Αλέξης Τσίπρας, 13 Ιανουαρίου 2021)

                                                                    

 

114.680 εμβολιασμοί έγιναν την περασμένη Πέμπτη 6 Μαΐου. Το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού επιταχύνεται και διευρύνεται. Πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια, ώστε να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες (άνω των 18 ετών). Το 70% άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί στο τέλος Μαΐου και οι υπόλοιποι θα μπορούν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούνιο.

Μειώνεται η φορολογία

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν είχε προβλέψει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 4 μήνες πριν. (Άλλωστε τον περασμένο Νοέμβριο μας βεβαίωνε ότι «το εμβόλιο δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί»). Είτε γιατί δεν ενημερώνεται. Είτε γιατί δεν έχει την ικανότητα πρόβλεψης και εκτίμησης. Είτε γιατί είναι επιπόλαιος. Είτε, απλά, γιατί λέει συνειδητά ψέματα και κάνει κακή αντιπολίτευση, παίζοντας ακόμα και με την αγωνία του κόσμου για τον θανατηφόρο ιό και επενδύοντας διαρκώς στη μιζέρια και την καταστροφή.

Το έχουμε ξαναγράψει: Ποτέ το ελληνικό δημόσιο δεν αντέδρασε, σε έκτακτες συνθήκες, τόσο οργανωμένα, τόσο αποτελεσματικά, τόσο ανθρώπινα όσο με τους εμβολιασμούς. Αυτό που βλέπουν όσοι εμβολιάζονται αρνείται να το δει ο κ. Τσίπρας. Άλλωστε δεν φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά την πανδημία, αφού – όπως δήλωσε – αποδέχεται το ρίσκο να κολλήσει κάποιος κοροναϊό σε μία διαδήλωση…

***

 Η αλήθεια για τις πατέντες. Η πρόταση Μπάιντεν , ανεξάρτητα από το ποια θα είναι  τελικά η κατάληξη της, «προκάλεσε μία ρωγμή στον τοίχο», όπως έγραψαν οι Financial Times. Γιατί «ήρθε σε ρήξη με δεκαετίες ορθοδοξίας στην Αμερική», όσον αφορά τις πατέντες των φαρμάκων και τα κέρδη των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Και πέραν τούτου, άνοιξε μια σοβαρή συζήτηση διεθνώς, με τον «αντίπαλο» Πούτιν να τη θεωρεί ενδιαφέρουσα, τον Πρόεδρο Μακρόν να την αποδέχεται επί της αρχής, την Κομισιόν να τη συζητάει και την Καγκελάριο Μέρκελ να την απορρίπτει.

Στη χώρα μας η πολιτική συζήτηση για το σημαντικό αυτό θέμα εξαντλήθηκε στο μικροπολιτικό επίπεδο, με την κυβέρνηση να ασχολείται υπερβολικά με τον κ. Τσίπρα και τις αιτιάσεις του ότι το είχε πει … πριν τον Μπάιντεν, ζητώντας να φιάξουμε εδώ και τώρα εμβόλια στην Ελλάδα. (Είναι απορίας άξιο γιατί οι αρμόδιοι επί της επικοινωνίας της κυβέρνησης επιδίδονται συχνά σε αχρείαστες ενασχολήσεις με την μικροπολιτική επικαιρότητα που τους οδηγούν σε καυγαδάκια επιπέδου «βαριετέ»…)

Ευτυχώς το θέμα  ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων, ως ο πλέον αρμόδιος: «Μπορεί να γίνει παραγωγή του εμβολίου κατά του κοροναϊού στην Ελλάδα – εφόσον οι εταιρείες έδιναν τα δικαιώματα και παρέδιδαν τους φακέλους», είπε.  «Αλλά αυτό θα χρειαστεί (ΣΣ. να επιτραπεί από τις εταιρείες) μεταφορά τεχνογνωσίας και θα απαιτούσε 12-18 μήνες προκειμένου να γίνει η μετατροπή των εργοστασίων για την παραγωγή εμβολίων, καθώς είναι πολύ συγκεκριμένες οι διαδικασίες που ορίζουν οι παγκόσμιοι οργανισμοί οι οποίοι εγκρίνουν τα φάρμακα και τα εμβόλια».

«Με αυτό το δεδομένο», εξήγησε ο κ. Τρύφων, «η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να παράξει εμβόλια για αυτή την πρώτη φάση των εμβολιασμών εντός του 2021, αλλά η ελληνική βιομηχανία μπορεί να παίξει ρόλο αν οι εμβολιασμοί γίνουν ετήσιοι και μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει οι σχετικές συζητήσεις. Όλα μπορούν να γίνουν. Θα είναι ένα παραγωγικό βήμα, αλλά περίπλοκο. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει τεχνογνωσία, έχει και τους ανθρώπους».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή