Ο Τραμπ εξακολουθεί να… τρομάζει τη Wall Street

Oι φόβοι για νέα lockdown στις οικονομίες οδήγησαν σε πτώση τη Wall Street.

Νέα πτώση σημειώθηκε στη Wall Street μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα μπορεί να κλείσει και μετά τις εκλογές του 2020.

«Τα πηγαίνω πολύ καλά όσον αφορά τη συμφωνία με την Κίνα, εάν το θέλω», είπε στους δημοσιογράφους.

«Δεν νομίζω ότι εναπόκειται στο αν αυτοί θέλουν να την κλείσουν, αλλά στο αν εγώ θέλω να την κάνω. Θα δούμε τι θα γίνει», υποστήριξε.

  • Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 1,01% ή κατά 280 μονάδες στις 27.502, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,65% στις 3.093 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,55% στις 8.520 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Merck & Co (+0,5%) και Verizon (+0,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel (-2,8%) και Dow Inc. (-2,5%).

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε να επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς έως και 100% στα αγαθά που εισάγονται από τη Γαλλία, αξίας 2,4 δις. δολαρίων τον χρόνο, σε αντίποινα για την επιβολή φόρου σε κολοσσούς του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ψηφιακών υπηρεσιών που θεωρεί ότι επιβαρύνουν αθέμιτα και «ασυνήθιστα» αμερικανικές εταιρείες.

Στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον αναμένεται να μπουν εισαγόμενη γαλλική σαμπάνια, τυριά, τσάντες και άλλα είδη, διασαφηνίζεται σε ανακοίνωση των υπηρεσιών του αμερικανού αντιπροσώπου για το διεθνές εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ.

Οι απειλές των ΗΠΑ για την επιβολή επιπρόσθετων δασμών σε γαλλικά προϊόντα είναι “απαράδεκτες” και η ΕΕ προτίθεται να απαντήσει, δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Στην αγορά εμπορευμάτωνη τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,3% στα 56,10 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1% στα 1.484 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματοςτο δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1083 δολ. από 1,1078 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δέκα μονάδες βάσης στο 1,71%.

Καμία δημοσίευση για προβολή