Παιχνίδι Ερντογάν με τις μειονότητες: Τώρα καλεί τους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης “να επιστρέψουν στον τόπο τους”

Ερντογάν Ελληνες

Την μία ημέρα η Αγκυρα (ξανα)βάζει θέμα «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη και την επόμενη ο Ταγίπ Ερντογάν θυμάται τους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης και τους καλεί να… επιστρέψουν.

Το προπαγανδιστικό παιχνίδι του τούρκου προέδρου με τις μειονότητες περνά σε νέο επίπεδο μετά το «προσκλητήριο» προς τους Ελληνες της Πόλης – «προσκλητήριο», στο οποίο αφιερώνει το σημερινό της πρωτοσέλιδο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε γεύμα ιφτάρ που είχε με θρησκευτικούς ηγέτες στην Άγκυρα, κάλεσε τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης να γυρίσουν πίσω στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Sabah, στο ιφτάρ ο Ταγίπ Ερντογάν προσκάλεσε τους Έλληνες, που «εγκατέλειψαν», όπως είπε, την Τουρκία τις προηγούμενες δεκαετίες να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Όπως επισημαίνει, δε, το sigmalive.gr σήμερα το σύνολο σχεδόν των τουρκικών εφημερίδων προβάλλουν το πολύ καλό, οικείο και ζεστό κλίμα που υπήρξε στο ιφτάρ με τους ηγέτες των άλλων θρησκειών στην Τουρκία, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι ο τούρκος ηγέτης «αγκάλιασε» τις μειονότητες.

Το δείπνο ιφτάρ παρατέθηκε χθες από τον Ερντογάν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Αγκυρα και παραβρέθηκαν και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες.

Το δείπνο ιφτάρ προσφέρεται κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας.

Καμία δημοσίευση για προβολή