Πάνω από 8,5 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις της “Μπάρμπα Στάθης” για τη διετία 2019-20

Επενδύσεις άνω των 8,5 εκατ. ευρώ για τη διετία 2019-2020 δρομολογεί η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ, θυγατρική του Ομίλου Vivartia.

Οι επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία νέας υπερσύγχρονης, πλήρως αυτοματοποιημένης αποθήκης 11.000 παλετοθέσεων που θα αποφέρει εξοικονόμηση ενέργεια 60%, τρεις νέες γραμμές συσκευασίας και μία νέα γραμμή παραγωγής που θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας κατά 40%.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Νικήτας Ποθουλάκης, το πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εδραιώνει τη θέση της στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, εξελίσσοντας διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της, ενισχύοντας την παραγωγή της καθώς και την συνεργασία της με τους Έλληνες αγρότες. «Προχωράμε με όραμα και για τα επόμενα 50 χρόνια συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πατρίδα μας, να ενισχύουμε τον Έλληνα αγρότη, να ανοίγουμε νέους δρόμους και να οδηγούμε την αγορά, να σεβόμαστε τον καταναλωτή και να καινοτομούμε βιολογικά ενώ στόχος μας είναι η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Ποθουλάκης.

Ως αξιοθαύμαστο παράδειγμα για όλη την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε την εταιρεία Μπάρμπα Στάθης ο Παναγιώτης Θρουβάλας, πρόεδρος της MIG. Όπως είπε, στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία κατάφερε να επεκτείνεται συνεχώς, να βελτιώνει τη θέση της και τα νούμερά της ενώ κερδίζει συνεχώς στην εκτίμηση του καταναλωτή.

Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης με παρουσία σε 5 ηπείρους και 25 χώρες, εκτός από την ηγετική θέση που κατέχει στην εγχώρια αγορά, αναπτύσσεται δυναμικά και στο εξωτερικό. Μέχρι τώρα, κυρίως με τα καταψυγμένα προϊόντα ζύμης, στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αυστραλίας, ενώ ήδη εξάγονται και λαχανικά στην Ευρώπη και την Αμερική. Στόχος της διοίκησης για το 2019 είναι η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών, οι οποίες αποτελούν το 20% των πωλήσεων (περίπου 30 εκατ. ευρώ), με αιχμή τα βιολογικά προϊόντα. Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία θα διπλασιάσει την παραγωγή βιολογικών προϊόντων τα επόμενα τέσσερα χρόνια και από 5-7% των πωλήσεων εκτιμάται ότι θα φτάσουν σε ποσοστό 15-20% των πωλήσεων.

Την ίδια ώρα ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέας σειράς προϊόντων ζυμαρικών και λαχανικά που έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών και πολύ σύντομα θα βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όσον αφορά στην πορεία της εταιρείας στο πρώτο τετράμηνο, οι πωλήσεις είναι ήδη πάνω από τον στόχο και «τρέχουν» με ρυθμούς της τάξης του 4% και εκτιμάται ότι ανάλογη θα είναι η πορεία στο σύνολο του έτους. Το 2018 οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν στα 143,8 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA στα 23,5 εκατ. ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή