Τη συνέχιση των επενδύσεων της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Saudi Aramco

Η Saudi Aramco στοχεύει να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου στην Ευρώπη κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα την επόμενη διετία, καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην περιοχή με το άνοιγμα γραφείου στο Λονδίνο, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας στο Reuters.

Η Aramco θα συνεχίσει, επίσης, να επενδύει στην Ελλάδα, δήλωσε ο Abdulaziz al-Judaimi, υψηλόβαθμος αντιπρόεδρος της εταιρείας για τη διύλιση αργού πετρελαίου.

Η Aramco, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, διευρύνει την παρουσία της στους τομείς της διύλισης και του μάρκετινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο με την υπογραφή νέων συμφωνιών και αυξάνει τη δυναμικότητα των εργοστασίων της για να διασφαλίσει νέες αγορές για το αργό της.

Η Aramco σχεδιάζει να ολοκληρώσει συμφωνίες την επόμενη διετία, που θα προβλέπουν ανταλλαγή κυρίως σαουδαραβικού αργού με προϊόντα πετρελαίου, για να προμηθεύει τους πελάτες της στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, δήλωσε ο Abdulaziz al-Judaimi.
“Θα στοιχηματίσω στην Ευρώπη…

Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη είναι μία αγορά, όπου θα μείνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα“, είπε ο αξιωματούχος της Aramco τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε αυτή την εβδομάδα.

Η όλη ιδέα είναι ότι προσφέρουμε αργό και απορροφούμε τα προϊόντα διύλισής του για να προμηθεύσουμε αγορές, όπως της Ιταλίας, των Βαλκανίων καθώς και της Κύπρου”.
Η Aramco έχει σήμερα συμφωνίες ανταλλαγής προσφοράς πετρελαίου και προϊόντων διύλισης για περισσότερα από 3 εκατ. βαρέλια τον μήνα στην Ευρώπη, είπε.

Η εταιρεία έχει συμφωνίες με την ελληνική Motor Oil Hellas, την πολωνική PKN Orlen και την αιγυπτιακή Midore.

Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τα 3 εκατ. βαρέλια σε σχεδόν 10 εκατ. βαρέλια τον μήνα, εντός της επόμενης διετίας.
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε σχεδόν δημιουργήσει μία δυναμικότητα διύλισης 300.000 βαρελιών την ημέρα στην Ευρώπη”, είπε ο Abdulaziz al-Judaimi.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή