Πέρασε τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με πρωταγωνιστές Eurobank, Εθνικής και ΟΤΕ

Χρηματιστήριο

Πέρασε τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στο κλείσιμο της εβδομάδας, στέχοντας τη βοήθεια της  Eurobank, της Εθνικής και του ΟΤΕ. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,57%, ενώ ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 1,86%. Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε κέρδη 3,68%.

Έτσι, την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,74% στις 901,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 36,5 εκατ. τεμάχια. Μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 5,2 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,89%, στις 2.188,07 μονάδες, ενώ στο +0,90% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.416,69 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,18% στις 562,81 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Γενικός μας έδωσε την 23η ανοδική εβδομάδα σε συνολικά 31 εβδομάδες, ένα στατιστικό που από μόνο του επιβεβαιώνει την πεποίθηση της υφιστάμενης ανοδικής τάσης. Εξάλλου, το επιχείρημα της ποιότητας αυτής εδράζει τόσο στη σημαντική διάχυση ρευστότητας σε κλάδους και μέγεθος εισηγμένων, όσο και στη μικρή ευαισθησία που επιδεικνύουν οι τίτλοι σε αρνητικά νέα.

Πρωταθλητής στην εβδομαδιαία απόδοση ήταν ο Καραμολεγκος, του οποίου η μετοχή κινήθηκε όπως αναμενόταν επιτυγχάνοντας +43,09%. Λανακάμ, Δομική Κρήτης, Νίκας, Ίλυδα, Intralot, Φιερατέξ και Ευρωσύμβουλοι ήταν λίγες από τις περιπτώσεις της Περιφέρειας με κέρδη άνω του 15%.

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Motor Oil κέρδισε τις εντυπώσεις με κέρδη 8,78%, ενώ και η έτερη της ΕΛΠΕ κινήθηκε καλά (+4,68%). Καλή και η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, κυρίως των ΕΤΕ (+6,85%) και Eurobank (+3,74%), συνυπολογίζοντας βεβαίως την ειδική συγκυρία της ΑΜΚ.

Στα αρνητικά, η μετοχή της ΔΕΗ χάλασε την τάση της, έχοντας μοναδικό ελαφρυντικό τους χαμηλούς τζίρους (70% του μεσοσταθμικού σήμερα) και χρειάζεται άμεση επαναφορά πάνω από τα 9 ευρώ για να μην μπει σε περιπέτειες.

Στο ταμπλό , η Eurobank φαίνεται ότι βγαίνει από την εσωστρέφεια του προηγούμενου διαστήματος, κλείνοντας σήμερα με άνοδο 3,74%, με τον ΟΤΕ και την Εθνική να ολοκληρώνουν στο +2,23% και +2,20% αντίστοιχα. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Πειραιώς, Μυτιληναίο και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, Alpha Bank, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ και Φουρλής, με τον ΟΛΠ και την Aegean να ολοκληρώνουν αμετάβλητες. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola (έχασε το θετικό πρόσημο στις δημοπρασίες), ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και Titan, ενώ ο Ελλάκτωρας έχασε 1,36%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή