Πληθαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σπεύδουν στο πλευρό του “σπιτόγατου” Παπαδημούλη. Εκτεθειμένος ο Αλ. Τσίπρας

Χθες ήταν η σειρά της Ρένας Δούρου. Μετά τον Παύλο Πολάκη, τον Νίκο Βούτση, τον Νίκο Φίλη και άλλα στελέχη της παλιάς φρουράς, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον ευρωβουλευτή με την “Παπαδημούπολη“.

Χαρακτήρισε τις εξηγήσεις που έδωσε επαρκέστατες, υπογράμμισε τη διαφάνεια των επενδυτικών κινήσεων και την καθαρότητα των χρημάτων του και απέρριψε με ένταση τη λογική του “όλοι το ίδιο είναι”. Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιήθηκε τόσο πολύ από αυτές τις δηλώσεις που έκανε ένα retweet για να το δείξει.

Η παρέμβαση της Ρ. Δούρου έγινε μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε ότι η υπόθεση Παπαδημούλη δημιούργησε πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσφορία του. Αλλά, όπως όλα δείχνουν, οι “βαρώνοι” του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες του αρχηγού τους και περισσότερο ενδιαφέρονται για την προστασία των βετεράνων που αισθάνονται ότι απειλούνται με τις εξαγγελίες για ανανέωση και διεύρυνση.

Ετσι, ο Δημ. Παπαδημούλης είναι τυχερός. Μόνο ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου τον “άδειασε” κανονικά με τη φράση “ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό” ενώ ο Γ. Μπαλάφας που είπε ότι ο ίδιος δεν θα έκανε κάτι τέτοιο (σχολιάζοντας τις επενδύσεις Παπαδημούλη) πέρασε “στα ψιλά”. Γύρω του έχει φτιαχτεί ένας κλοιός προστασίας από τους συντρόφους του 3% που δίνουν εσωκομματική μάχη για τη διατήρηση του ρόλου τους πέρα από ιδεολογικές αναζητήσεις.

Το περίφημο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ που υπάρχει ως διακήρυξη είναι προφανές ότι δεν αρέσει στους “παλιούς”, από τον Πάνο Σκουρλέτη μέχρι τον Δημήτρη Βίτσα. Και αυτό δημιουργεί εκ των πραγμάτων συσπείρωση μεταξύ τους σε ένα ενιαίο μέτωπο, το οποίο, όπως φαίνεται, χωρά με άνεση και τον “Σπιτάγατο” Δημ. Παπαδημούλη.

Επομένως, αν ο Αλ. Τσίπρας πράγματι σκέφτεται να τον βγάλει από επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών στο πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών στο κόμμα, θα το κάνει γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι απλό.

Καμία δημοσίευση για προβολή