Πόλεμος στην Ουκρανία: Για απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν μιλάει το Κρεμλίνο

Περιοδικό ΤΙΜΕ: Τα λάθη που οδήγησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία

Μια νέα πτυχή στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επιχειρεί να δώσει το Κρεμλίνο, τρεις μήνες μετά την έναρξη της «ειδικής επιχείρησης» της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Κιρίλο Μπουντάνοφ φέρεται να δήλωσε στην Ukrainska Pravda ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Απόπειρα εν μέσω εισβολής

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Μπουντάνοφ δήλωσε ότι η απόπειρα έγινε πριν δύο μήνες, δηλαδή ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα, όπως είπε, πίσω από την κίνηση βρίσκονται άτομα προερχόμενα από την περιοχή του Καυκάσου, που περιλαμβάνει την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και τμήματα της νότιας Ρωσίας.

«Αυτές είναι μη δημόσιες πληροφορίες. (Ήταν μια) απολύτως ανεπιτυχής προσπάθεια, αλλά συνέβη πραγματικά. Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες» φέρεται ότι δήλωσε ο Μπουντάνοφ, προσθέτοντας ότι αν και δεν υπήρξε καμία δημοσιότητα για το γεγονός, αυτό συνέβη.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες από τη Μόσχα αναφέρουν ότι ο Πούτιν φοβάται το ενδεχόμενο απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του, μετά και την απόφασή του για τη ρωσική εισβολή. Τον περασμένο μήνα, ο Πούτιν πήρε μαζί του έναν χαρτοφύλακα με τον οποίο μπορεί να διατάξει πυρηνική επίθεση από απόσταση, στην κηδεία ενός ακροδεξιού πολιτικού.

Η δήλωσε Βρετανού αξιωματικού

Οι πενθούντες απομακρύνθηκαν όταν ο πρόεδρος απέδωσε τα σέβη του στον υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, δείχνοντας ότι ο ίδιος φοβάται για απόπειρα δολοφονίας. Παράλληλα, τον Μάρτιο, πρώην αξιωματούχος του βρετανικού στρατού υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ αλλά και οι δυτικοί σύμμαχοι δεν θα έπρεπε να αποκλείσουν την πιθανότητα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου.

Ο Πούτιν, είχε αναφέρει ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ, αντιπροσωπεύει μια «μόνιμη και θανατηφόρα απειλή». Η δολοφονία του, πρόσθεσε, μπορεί να είναι «απαράδεκτη» για κάποιους, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ζωές. Ο Κεμπ, ο οποίος διοικούσε τα βρετανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «The Mirror»: «Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξετάσει όλες τις επιλογές για να τον απομακρύνει από την εξουσία. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει τη δολοφονία του, αν και το σενάριο δεν είναι πιθανό να είναι βιώσιμο ή επιθυμητό».

Καμία δημοσίευση για προβολή