Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Στα «όπλα» το επιτελείο του Μπάιντεν, αν τα πράγματα οδηγηθούν στα δικαστήρια

Η απειλή του Τραμπ ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για να σταματήσει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, έθεσε σε πλήρη κατάσταση συναγερμού το επιτελείο του Μπάιντεν, το οποίο και ανακοίνωσε ότι η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα, χαρακτηρίζοντας ως «σκανδαλώδεις» και «πρωτοφανείς» τις δηλώσεις του Τραμπ.

«Εάν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο δικαστήριο για να εμποδίσει την κανονική καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες έτοιμες να αντισταθούν στην απόπειρα αυτή», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν Τζεν Ο΄Μάλεϊ Ντίλον.

Δείτε ακόμη: Σκληρά μέτρα για την πανδημία του κοροναϊού στην Ιταλία – Ο Κόντε «κόβει στα τρία» τη χώρα

«Κόλαση» στην Πενσιλβάνια

Την ίδια στιγμή, για «μεροληπτική επίθεση» έκανε λόγο ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τομ Γουλφ, αναφερόμενος στον ανυπόστατο ισχυρισμό για νοθεία στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία του εργάζεται σκληρά για να καταμετρήσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο επιστολικές ψήφους.

Ο απερχόμενος πρόεδρος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του ότι προσπαθούν να «κλέψουν» τις προεδρικές εκλογές σε μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο η πλατφόρμα έβαλε την επισήμανση για εν δυνάμει «παραπλανητικό» περιεχόμενο.

«Ας είμαστε σαφείς: Αυτή συνιστά μια μεροληπτική επίθεση στις εκλογές στην Πενσυλβάνια, στις ψήφους μας και στη δημοκρατία», δήλωσε ο Γουλφ σε μήνυμά του στο Twitter, προσθέτοντας ότι «οι κομητείες μας εργάζονται ακούραστα για να επεξεργαστούν τις ψήφους το ταχύτερο δυνατό ΚΑΙ με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Η Πενσιλβάνια θα έχει μια δίκαιη εκλογική διαδικασία και θα καταμετρήσουμε κάθε ψήφο».

Η Πενσυλβάνια, μια κρίσιμη πολιτεία όσον αφορά τη νίκη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, είχε ακόμη στις 09:25 ώρα Ελλάδος περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο ψήφους να καταμετρήσει, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα από αυτήν αναμένονται αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη

Επικό θρίλερ στις αμερικανικές εκλογές – Προηγείται σε εκλέκτορες ο Μπάιντεν, αλλά ο Τραμπ “είναι μπροστά” σε κρίσιμες πολιτείες. Και οι δύο δηλώνουν νικητές

«Θύελλα» στο Facebook, λόγω προεδρικών εκλογών: «Μπάναρε» τα μηνύματα των δύο υποψηφίων

Καμία δημοσίευση για προβολή