Ψηφίστηκε επί της αρχής το διυπουργικό νομοσχέδιο για Άσυλο και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το διυπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις για τη κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης, έκανε λόγο για «ένα θετικό νομοσχέδιο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση και δείχνει ότι η νέα κυβέρνηση έχει γρήγορα αντανακλαστικά».

Για «σημαντικό νομοσχέδιο απαραίτητο για τη κυβερνησιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δίνει το μήνυμα συνεργασίας και συνέργειας», έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Ο Βασίλειος Μαμόλης, πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να βοηθηθούν τα χωριά που έχουν προβλήματα και ερημώνουν και να προβλεφθούν προϋπολογισμοί για την κάλυψη των μικροαναγκών των πολιτών».

Τέλος τον έντονο προβληματισμό του για την αναστολή του άρθρου του ποινικού κώδικα που αφορά την παροχή κοινωφελούς εργασίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων Γεώργιος Σταματογιάννης τονίζοντας ότι η πρόβλεψη αυτή είναι πολιτικός πολιτισμός. «Τουλάχιστον ας υπάρξει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αν δεν είναι έτοιμες οι υποδομές. Γιατί αν ανασταλεί αορίστως θα επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς της καταβολής πληρωμής», τόνισε.

Η Μαρίλυ Χριστοφή, εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, μίλησε για βελτιωτικές ρυθμίσεις, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα τους σε παιδικούς σταθμούς, να υποστηριχθεί ο προσβάσιμος τουρισμός και να ενισχυθεί η χορήγηση φαρμάκων σε χρόνια πάσχοντες.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή