Φωτιά σε εξέλιξη στα Γλυκά νερά!

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αποθήκη στα Γλυκά Νερά. Ήδη έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς αποθήκη εννιακοσίων τετραγωνικών φαρμακευτικής εταιρείας, ενώ απειλείται άμεσα δεύτερη αποθήκη, που καλύπτει τις ανάγκες και άλλης φαρμακευτικής, αλλά και υποπρακτορείου διανομής Τύπου. Κοντά στην εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται μεγάλη εγκατάσταση- υποσταθμός δικτύου της ΔΕΗ.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τη φωτιά στις 14.17 μμ. Μάλιστα, ο καπνός είναι ορατός σε πολλά σημεία της Αττικής. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες εργαζομένων η φωτιά δεν έγινε άμεσα αντιληπτή, αφού περίπου στις 11.15′ το πρωί είχε φύγει, κλειδώνοντας τις εγκαταστάσεις και ο τελευταίος εργαζόμενος.

Στο σημείο βρίσκονται 8 οχήματα με 25 πυροσβέστες, που επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Άγνωστα μέχρι στιγμής παραμένουν τα αίτια της εκδήλωσής της. Επί τόπου έχουν σπεύσει και δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών και παράλληλα να αποκλείσουν την κυκλοφορία προς την Αθηνάς Παλλάδος.

Όπως είπε ο εκ των ιδιοκτητών των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων κ.Λαμπρόπουλος τα εύφλεκτα υλικά (όπως γάντια, χαρτικά, σύριγγες) που ήταν αποθηκευμένα λειτούργησαν ώστε να επεκταθεί γρήγορα η φωτιά και να καταστρέψει χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος, εργαζόμενος στο υποπρακτορείο διανομής Τύπου περιγράφει πως ο ίδιος ήταν ο τελευταίος εργαζόμενος που αποχώρησε από τις αποθήκες περίπου στις 11.15 το πρωί. Όπως λέει έλυσε το σκύλο που έχουν στις εγκαταστάσεις και κλείδωσε τις πόρτες. Η φωτιά, κατά την εκτίμησή του πρέπει να ξεκίνησε από το πίσω μέρος της αποθήκης και δεν έγινε άμεσα αντιληπτή. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν απειλήθηκαν ζωές.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή