"Έχουμε προετοιμάσει τις ιδιωτικές τράπεζες για το "σοκ" της αποχώρησης από την Ε.Ε.", δηλώνει η Τράπεζα της Αγγλίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ήδη προετοιμάσει τις ιδιωτικές τράπεζες ώστε να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήποτε σοκ προκαλέσει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την προετοιμασία των ιδιωτικών τραπεζών για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, τόνισε ο Άλεξ Μπρέιζιερ, εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας, αρμόδιος για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, στην εφημερίδα The Times.

“Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα συντριβεί αφού αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, διαβεβαίωσε ο Μπρέιζιερ την εφημερίδα, ενώ σημείωσε επίσης ότι η επικείμενη αντικατάσταση του διοικητή του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος δεν πρόκειται να την εκτροχιάσει και να πολιτικοποιήσει τον ρόλο του.

Ο απερχόμενος διοικητής της ΤτΑ Μαρκ Κάρνι ολοκληρώνει τη θητεία του στα τέλη του Ιανουαρίου του 2020. Ο αντικαταστάτης του αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από τον υπουργό Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ