Σε κοινοπραξία Ισραηλινών η ΕΛΒΟ – Δεσμεύτηκε για επενδύσεις 90 εκατ. ευρώ και πρόσληψη νέου προσωπικού 600 ατόμων

Σε κοινοπραξία Ισρηλινών η ΕΛΒΟ

Υπόθεση διαδικασίας αποτελεί πλέον η πώληση της ΕΛΒΟ στους Ισραηλινούς. Η κοινοπραξία Naska Industries – SK Group Ltd, Plasan Sasa Ltd και Αριστείδη – Ανάργυρου Γλύνη, ανακηρύχθηκε πλειοδότρια στον δημόσιο διαγωνισμό για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΒΟ, μετά από βελτίωση της οικονομικής προσφοράς της.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, εκτός από τα 3 εκατ. ευρώ, που είναι το τίμημα της αγοράς,  το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει κατά τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου, άνω των 25 εκατ. ευρώ από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Η επένδυση της κοινοπραξίας στην ΕΛΒΟ σε βάθος χρόνου θα ξεπεράσουν τα 90 εκατ. ευρώ, αναφέρουν Κυβερνητικές πηγές. Επίσης το Ελληνικό Δημόσιο έχει το δικαίωμα να μπει στη νέα ΕΛΒΟ μετά από μια τριετία με ποσοστό 21%.

Ο επενδυτής θα προχωρήσει σε σταδιακή πρόσληψη νέου προσωπικού 600 ατόμων, αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών, αγορά νέου εξοπλισμού και επέκταση της δραστηριότητας και σε μη στρατιωτικά οχήματα.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι για την ΕΛΒΟ

Στην εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) από την κοινοπραξία της SK Group με την Plasan, ισραηλινών συμφερόντων αναφέρεται σε δημοσίευμά της με τίτλο «Το Ισραήλ στην Ελλάδα» η τουρκική εφημερίδα Yeni safak: Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, «το Ισραήλ θέλει να εγκατασταθεί μπροστά στη μύτη μας».

Στο δημοσίευμα, που αναρτάται στη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, γίνεται λόγος και για τις, όπως αναφέρει, «στενές στρατιωτικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ» και σε επίπεδο στατιωτικών προμηθειών και συνεταιρισμών με ναυπηγεία και κορβέτες.

«Το Ισραήλ που προβάλλει ισχυρισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στην τελευταία περίοδο έχει πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις με την Ελλάδα τώρα αγόρασα την μεγαλύτερη επιχείρηση θωρακισμένων οχημάτων της χώρας. Το κονσόρτσιουμ των Plasan και SG Group του Ισραήλ, απέκτησε την εταιρεία ΕΛΒΟ καλύτερος προμηθευτής θωρακισμένων οχημάτων του Ελληνικού Στρατού», σημιειώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή