«Είμαστε μακριά από το lockdown» – Εξετάζονται μέτρα για τους άνω των 65 ετών – Τσιόδρας: Η επιδημία είναι τοπική

Το μήνυμα ότι δεν επίκειται lockdown έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικης Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Βουλή. Αντιθέτως, ο υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω στοχευμένων μέτρων για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά ακόμα μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή πιθανόν μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 ετών. Και αυτό όμως θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής».

Τσιόδρας: Η επιδημία είναι τοπική

Νωρίτερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην Κυψέλη, όπου έγιναν στοχευμένα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού παρουσία του υπουργου Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο καθηγητής Τσιόδρας τόνισε ότι δράσεις σαν αυτή που έγινε στην Κυψέλη με τα rapid τεστ για τον κοροναϊό είναι πολύ σημαντικές και θα συνεχιστούν.

«Η επιδημία είναι τοπική και πρέπει να εντείνονται οι έλεγχοι που γίνονται» είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα κατά του κοροναϊού απάντησε: «Αυτό το μέτρο είναι από τα πιο σημαντικά».

Κικίλιας: Περίπου 900 ενεργά κρούσματα στην Αθήνα

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι τα ενεργά κρούσματα στην Αθήνα είναι περίπου 900 και «είναι υποχρέωσή μας να πράξουμε τα δέοντα έτσι ώστε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας».

 

Καμία δημοσίευση για προβολή