Σε μια κλωστή κρέμεται το Twitter: Κλειδωμένοι έξω από τα γραφεία τους οι εργαζόμενοι ως τη Δευτέρα, σενάρια ακόμα και «λουκέτο» στην πλατφόρμα

Κατάσταση χάους και απόλυτης ρευστότητας συνεχίζει να επικρατεί στο Τwitter, με τον Έλον Μασκ να μη σταματά να λαμβάνει ακατανόητες και επικίνδυνες για το μέλλον της πλατφόρμας αποφάσεις.

Λουκέτο στα γραφεία

Έτσι, μετά το μήνυμά του προς τους εναπομείναντες εργαζόμενους για «σκληρή δουλειά» και «άπειρες ώρες εργασίας», το οποίο εκτιμάται ότι θα φέρει «τσουνάμι» νέων αποχωρήσεων, ο Μασκ αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα γραφεία της επιχείρησης μέχρι τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Ο λόγος για αυτή την κίνηση παραμένει άγνωστος, καθώς το μήνυμα που εστάλη στους εργαζόμενους δεν αναφέρει τίποτα παραπάνω:

«Γεια,

Με άμεση εφαρμογή, κλείνουν προσωρινά τα γραφεία και αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου στα κτίρια. Τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου.

Σας ευχαριστούμε για την ευελιξία σας. Παρακαλούμε να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας και να αποφεύγετε να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες για αυτήν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή οπουδήποτε αλλού.

Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί σας στο συναρπαστικό μέλλον του Twitter.

Twitter».

Δημοσιογραφικές πηγές εκτιμούν ότι ο λόγος είναι το επερχόμενο κύμα παραιτήσεων στο Twitter μετά και το τελεσίγραφο του Μασκ προς τους εργαζόμενους, ο οποίος απαιτούσε να υπογράψουν «για πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση» ή να φύγουν με αποζημίωση. Στο σημείωμα, σύμφωνα με την Washington Post, ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας ξεκαθάριζε ότι όσοι δεν υπέγραφαν μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2022, θα λάβουν αποζημίωση τριών μηνών.

Απολύσεις και αποχωρήσεις

Με βάση τις ενδείξεις, μεγάλος αριθμός εργαζομένων έχει παραιτηθεί, μη αποδεχόμενος τους όρους εργασίας του Έλον Μασκ. Πρώην εργαζόμενος δήλωσε στο BBC υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι «όταν πέσει η σκόνη σήμερα, πιθανότατα θα έχουν μείνει λιγότεροι από 2.000 άνθρωποι», από 7.500 που εργάζονταν όταν ο Μασκ αγόρας το Twitter. Στην ομάδα του, διευκρίνισε, όλοι έχουν απολυθεί, ενώ και στελέχη της επιχείρησης είτε έχουν απολυθεί είτε έχουν ήδη παραιτηθεί, με το που ο Μασκ την αγόρασε.

«Ο διευθυντής αυτής της ομάδας, ο διευθυντής του απολύθηκε. Και στη συνέχεια ο διευθυντής αυτού του διευθυντή απολύθηκε. Το άτομο που βρισκόταν πάνω από αυτόν ήταν ένα από τα στελέχη που απολύθηκαν την πρώτη ημέρα. Οπότε δεν έχει μείνει κανείς σε αυτή την αλυσίδα διοίκησης», είπε. Πέραν των υπαλλήλων της εταιρείας, θεωρείται ότι έχει απολυθεί και η πλειονότητα χιλιάδων συμβασιούχων, ενώ εκτιμάται ότι κρίσιμα τμήματα της εταιρείας, όπως αυτό του ελέγχου περιεχομένου, έχουν μείνει χωρίς υπαλλήλους.

Ψάχνει CEO 

Σημειώνεται ότι ο Μασκ, μέσα στο χάος που έχει προκαλέσει με τις κινήσεις του, ανακοίνωσε ότι αναζητά CEO για να αναλάβει το Twitter. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσέγγισε τον δημιουργό της πλατφόρμας και πρώην CEO, Τζακ Ντόρσεϊ, για τη θέση, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Διεθνή ΜΜΕ αναρωτιούνται αν εν τέλει θα βρεθεί άνθρωπος που θα αναλάβει ουσιαστικά να συμμαζέψει το χάος που έχει δημιουργηθεί στην επιχείρηση, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για κάλεσμα σε… απολυμένους να επιστρέψουν.

Πάντως, εν μέσω χάους, και σεναρίων ακόμα και για κλείσιμο της πλατφόρμας, ο Μασκ επιχείρησε να δείξει ότι ελέγχει ακόμα την κατάσταση, καθώς σε ερώτηση αν το Twitter βρίσκεται στα πρόθυρα λουκέτου, έγραψε: «Οι καλύτεροι άνθρωποι μένουν, οπότε δεν είμαι πολύ ανήσυχος», ενώ δημοσίευσε και ένα meme που δείχνει μια ταφόπλακα με το λογότυπο του Twitter, κάνοντας πλάκα σε όσους υποστηρίζουν ότι η πλατφόρμα κινδυνεύει.

Καμία δημοσίευση για προβολή