Σε ρόλο «ροζ πάνθηρα» ο Ευκλείδης – «Υπερβολικά τα πλεονάσματα» , «δεν ισχύει ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική» δήλωσε ο Τσακαλώτος

 

Δύο φωτιές σε μία μέρα είναι πολλές ακόμα και για τον συνήθως γκαφατζή Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο «επιθεωρητής Κλουζώ» της κυβέρνησης, σε δύο δημόσιες εμφανίσεις του, εξέθεσε το Μαξίμου με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

-Σε συνέντευξή του στο Αμερικανικό δίκτυο CNBC παραδέχτηκε ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για πολύ χρονικό διάστημα είναι υπερβολικά υψηλό, ιδιαίτερα για μια χώρα που έχασε το 27% του ΑΕΠ»

-Σε ομιλία του στην Καβάλα αποκάλυψε τη βαθιά πεποίθηση του Συστήματος ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ρήση η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική» δεν μπορεί να ισχύει. Και ναι μεν η εκδοχή αυτή, στο  γεωγραφικό επίπεδο έχει βάση, όμως στο πλαίσιο των ιστορικών αναγνώσεων και της συνειδησιακής διεργασίας (γι αυτό και όλη η φασαρία…) αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Ελληνική κοινωνία. Η ιδεολογική χρήση της ιστορίας από τα Σκόπια και η αποδοχή της στην ουσία από την κυβέρνηση Τσίπρα, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι τα ζητήματα  που διέρρηξαν την εθνική ενότητα και διχάζουν βαθιά την κοινωνία.

Και τα δύο θέματα που έθιξε σε μία μέρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποκάλυψαν καλά καμουφλαρισμένες πικρές αλήθειες  για την κυβέρνηση. Έδωσαν την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικαλεστούν – κυρίως στο ζήτημα των πλεονασμάτων – ότι η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η πολιτική της είναι καταστροφική. Και, επίσης, πυροδότησαν εκ νέου τη λαϊκή αντίδραση για τη Συμφωνία των Πρεσπών – αντίδραση που εισπράττουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στις περιοδείες τους, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Τσακαλώτο , δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ. Διότι παραδέχθηκε επιτέλους ότι τα πλεονάσματά του καταστρέφουν την οικονομία και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλω εδώ και 3 χρόνια για να τα μειώσω».

Ωστόσο, πέραν της ευφυούς αντίδρασης  του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να πιστωθεί στον υπουργό Οικονομικών, ότι δεν έχει πρόβλημα να αποδεχτεί το ενδεχόμενο να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία (έστω και εάν το χαρακτηρίζει «ατυχή περίπτωση») τις εκλογές και δηλώνει ότι δεν θα είχε επίσης πρόβλημα να στηρίξει την προσπάθειά της να μειωθούν τα υπέρμετρα πρωτογενή πλεονάσματα για τα έτη 2021 και 2022, που ο ίδιος συνομολόγισε….

Περισσότερες ειδήσεις , ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]