Στο "πόδι" και ενώπιον κοινού, στο λόμπι του ΔΝΤ, η "κρισιμη" συνάντηση Ευ.Τσακαλώτου - Κριστίν Λαγκαρντ

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Ταμείο Μιχάλη Ψαλιδόπουλο. "Κρίσιμες" συνομιλίες στο λόμπι ενώπιον κοινού

Ούτε το παραδοσιακό γαλλικό τακτ δεν επιστράτευσε η Κριστίν Λαγκάρντ και αρκέστηκε να δεί «στα όρθια» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Ουάσιγκτον.

Όπως μεταδίδουν οι αυτόπτες ρεπόρτερ του hellasjournal, η συνάντηση έγινε στο λόμπι του δευτέρου κτιρίου του ΔΝΤ, ενώπιον δεκάδων συνέδρων, που είδαν την κ. Λαγκάρντ να αφήνει κατά μέρος τις επισημότητες και να τα λέει «στο πόδι» με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος πρόλαβε και της είπε για την πρόθεση της Ελλάδας να πληρώσει μέρος των δανείων της στο ΔΝΤ. σε μια σύντομη  συνομιλία, που αφορούσε ένα θέμα ουσίας για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Ελληνικές πηγές,  η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ άκουσε με ικανοποίηση την ανακοίνωση που έκανε ο κ. Τσακαλώτος, καθώς είναι «μία κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση, που διαβεβαιώνει τις αγορές και τους δανειστές ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν με σύνεση την πολιτική ανόρθωσης της οικονομίας».

Η Ελλάδα προτίθεται να αποπληρώσει τα δάνειά της που έχουν υψηλό επιτόκιο (περίπου στο 5%). Πριν γίνει αυτό πρέπει να συναινέσουν οι Ευρωπαίοι δανειστές και τα Κοινοβούλια των χωρών μελών της Ευρωζώνης.