Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: “Οι Έλληνες να μην ξεχνούν ότι μπορεί να βρεθούν μια μέρα στη θέση να αναζητήσουν συμπόνια”

Επίθεση στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες κάλεσε να συμμορφωθούν με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Καλούμε την Ελλάδα, κυρίως, αλλά και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν με σεβασμό τους πρόσφυγες που ήρθαν στα εδάφη τους, βάσει της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σύμφωνα με το Anadolu.

Επανέλαβε μάλιστα τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι Έλληνες σκοτώνουν μετανάστες, συνοδεύοντας τους, μάλιστα, με απειλές.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, που χρησιμοποιούν κάθε μέσον για να σταματήσουν μετανάστες, από το να τους πνίγουν στη θάλασσα μέχρι να τους πυροβολούν, δεν θα πρέπει να ξεχάσουν ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν στην ίδια ανάγκη κάποιος να του δείξει έλεος» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με την Daily Sabah.

Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε μάλιστα στο σημείο να δείξει, όπως μεταδίδει το Anadolu, μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονταν παιδιά – Ελληνικής καταγωγής κατά τον Ερντογάν – που βρήκαν καταφύγιο στη Συρία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα έδειξε και μία σχετική φωτογραφία. «Κάποιο από αυτά τα αγοράκια ή τα κοριτσάκια από την Ελλάδα ίσως είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», σχολίασε για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι «ο Έλληνας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μη δέχεται πρόσφυγες στη χώρα του δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ίσως έρθει μια μέρα που θα αναζητήσει εκείνος συμπόνια».

Τέλος, κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι «καταπατούν» τα ανθρώπινα δικαιώματα «χτυπώντας, βυθίζοντας πλοιάρια ακόμη και πυροβολώντας» εναντίον των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία», είπε.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή