Πιό πολύ…ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ. Πληθωρική παρουσία “Ανδρεϊκών”, “Σημητικών” αλλά και στελεχών του Γ. Παπανδρέου στην “Ανασυγκρότηση” του κόμματος

Με “κορμό”  τα μέλη της της ΚΕ του κόμματος  καθώς και με πληθωρική παρουσία πρώην στελεχών τόσο του “ανδρεϊκού” ΠΑΣΟΚ, της περιόδου του Γιώργου Παπανδρέου, στελεχών της ΔΗΜΑΡ αλλά και εκπροσώπων του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, συγκροτήθηκε η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας, η οποία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά αύριο το μεσημέρι, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στη συνεδρίαση, θα σημάνει η αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή άνοιξη -το πιθανότερο εντός του Μαΐου-  με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, σύμφωνα με  πληροφορίες θεωρεί πρωτοβουλία στρατηγικής στόχευσης το άνοιγμα σε στελέχη από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και δη από τον πασοκογενή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο  κ. Τσίπρας έχει ο ίδιος αναλάβει να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις στελεχών αυτού του χώρου σε διαδοχικά τετ-α-τετ το τελευταίο διάστημα. Στην επιχείρηση αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν εκ των πραγμάτων ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στελέχη του κόμματος αλλά και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η Επιτροπή θα αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό του κόμματος στην επιχείρηση ανανέωσης αλλά και επικαιροποίησης του πολιτικού προφίλ και του μηνύματος που επιδιώκει να εκπέμψει εφεξής ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παγιώσει τη θέση του ως έτερος πόλος στο δίπλο δεξιάς-αριστεράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η  πολυμελής  Επιτροπή (695 μέλη), η οποία ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα, περιλαμβάνει πολλούς συνδικαλιστές αλλά και προσωπικότητες από την αυτοδιοίκηση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία, το Φεμινιστικό και Οικολογικό Κίνημα, .ενώ στα ονόματα έκπληξη περιλαμβάνεται αυτός της διευθύντριας του γραφείου του κ. Γιώργου Παπανδρέου Ρεγγίνας Βάρτζελη,  του Θύμιου Λιβάνη, προσωπικού ιατρού του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επί αρχηγίας Γ. Παπανδρέου όπως oi : Θανάσης Γικονόγλου, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Κασσάρας, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, Μαρία Θεοχάρη, Χρύσα Μανώλια, Δημήτρης Παλαιοθόδωρος, Στέφανος Τζουμάκας και Άγγελος Τόλκας. Επίσης,  ο πρώην Γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νίκος Μαδεμλής. Επίσης συμμετέχουν οι πρώην βουλευτές Ρούλης Κοκελίδης και Χρήστος Κοκκινοβασίλης, ο προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Θόδωρος Τσίκας, πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

Επίσης συμμετέχουν οι προερχόμενοι από το “εκσυγχρονιστικό” ΠΑΣΟΚ, ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αχιλλέας Μητσός και ο συνομιλητής του Κώστα Σημίτη, Νίκος Μουζέλης.

Επίσης, περιλαμβάνονται ονόματα που προέρχονται από την ανανεωτική αριστερά, όπως ο πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μπίστης και το στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σωτήρης Βαλντέν, μέλη και οι δύο της Κίνησης «Γέφυρα», και από τη ΔΗΜΑΡ, η οποία συμμετέχει στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με τους Φώτη Κουβέλη, Θανάση Θεοχαρόπουλο και Δημήτρη Χατζησωκράτη. Από το Ποτάμι προέρχονται ο πρώην βουλευτής του Σπύρος Δανέλης και ο υποψήφιος ευρωοβουλευτής Θεόδωρος Τσίκας.

Από τον συνδικαλιστικό χώρο συμμετέχουν οι: Γιώργος Αδαμίδης (πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), Γιώργος Αλεξανδράκης (πρόεδρος ΕΥΔΑΠ), Γιώργος Πετρόπουλος (αντιπρόερδος ΑΔΕΔΥ). Από το χώρο του Πολιτισμού οι: Κώστας Καλδάρας (μουσικός), Σταμάτης Κραουνάκης (συνθέτης), ο Νίκος Μωραΐτης (στιχουργός), ο Απόστολος Γκλέτσος αλλά και οι πανεπιστημιακοί Αρης Καζάκος, Νίκος Μουζέλης, Ηλίας Νικολακόπουλος, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Δημήτρης Πλουμπίδης.

Καμία δημοσίευση για προβολή