Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία ΗΠΑ και Γερμανίας «ρίχνουν» το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν υπό τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, οδηγώντας τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του να επεκτείνουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής μέχρι το επόμενο έτος.

Το αμερικανικό αργό (WTI) μειώθηκε κατά 0,79 δολάρια στα 56,55 δολ. το βαρέλι.  Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent μειώθηκαν κατά 0,23 δολάρια στα 63,07 δολάρια ανά βαρέλι.

«Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αντιστάθμισαν τις κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή», ανέφεραν οι αναλυτές της RBC σε σημείωμά τους.

Η αδύναμη βιομηχανική παραγωγή έδωσε ένα σημάδι μέτριας ζήτησης πετρελαίου.

Οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν πολύ περισσότερο από ό, τι αναμενόταν τον Μάιο και το υπουργείο Οικονομίας προειδοποίησε την Παρασκευή ότι αυτός ο τομέας της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης είναι πιθανό να παραμείνει αδύναμος τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Μάιο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία την Τετάρτη.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία μετά τα αδύναμα στοιχεία από τις δύο μεγάλες οικονομίες αντιστάθμισαν τη στήριξη που πήραν οι τιμές του πετρελαίου από την απόφαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να συνεχίσουν τις περικοπές της παραγωγής και από τη μείωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ