Τα ντολμαδάκια της ηρεμίας, της Αλέκας Κυφιώτη

    Τα σπιτικά ντολμαδάκια είναι αξεπέραστα. Η γεύση τους, όπως και να το κάνουμε, δεν συγκρίνεται με κανένα ετοιματζίδικο. Εγώ, γιαλαντζί της προκοπής δεν έχω φάει πουθενά εκτός σπιτιού. Καμιά κονσέρβα δεν βρίσκεται στο ύψος των γευστικών μου απαιτήσεων ούτε έχω βρει νόστιμα ντολμαδάκια μόνο με ρύζι και μυρωδικά, σε κάποιο εστιατόριο εντός ή εκτός Αττικής. Βέβαια, έχουν τον μπελά τους.

    Εγώ πάντως ανακάλυψα ότι το τύλιγμά τους –ένα-ένα με το χέρι- κάνει πάρα πολύ καλό στην ψυχική μου ηρεμία.Αυτή η επαναλαμβανόμενη χειρονακτική εργασία με ηρεμεί, με βοηθά να συγκεντρωθώ, να σκεφτώ, να συνεχίσω με καλύτερη διάθεση την ημέρα μου. Αφού, λοιπόν, άνοιξα τεφτέρια, μίλησα με έμπειρες μαγείρισσες και έκανα διάφορες δοκιμές, αφενός βρήκα τις τέλειες αναλογίες στη γέμιση, αφετέρου έλυσα και το πρόβλημα του καψίματος της πρώτης σειράς από ντολμαδάκια στον πάτο της κατσαρόλας. Πρόβλημα, που, όταν μου προέκυψε, μου κατέστρεψε το ζεν στο οποίο με είχε φέρει το τύλιγμα.

    Διαβάστε τη συνταγή ΕΔΩ:https://tastyday.gr/τα-ντολμαδάκια-της-ηρεμίας/

    Καμία δημοσίευση για προβολή