Ταξίδι Μητσοτάκη στο Ριάντ και στο Αμπου Ντάμπι για επενδύσεις – Θα συζητηθεί και η διάθεση μιας πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία

Στη διεύρυνση του συμμαχικού μετώπου της χώρας αλλά και των επενδύσεων  στοχεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις επισκέψεις του στο Ριάντ και στο Αμπου Ντάμπι. Οι πρώτες αυτές επισκέψεις του πρωθυπουργού στις χώρες της Εγγυής Ανατολής, μάλιστα, έχουν ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι θα τον συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

Κατά την παραμονή του στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται με τις δύο αυτές χώρες,  οι οποίες διαθέτουν από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στον πλανήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις του ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει με ταχύτητα η εξομάλυνση όλων των διαδικασιών, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των δύο χωρών του Κόλπου. Αλλωστε μέσα από την περιφερειακή συνεργασία περνά και η εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας, την ώρα που οι εξελίξεις στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο είναι συνεχείς και απαιτούν συντονισμό, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές, από τη στενότερη οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες αυτές αναμένεται να βγουν ωφελημένες εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω της συμμετοχής τους σε μεγάλα αναπτυξιακά και κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Ελλάδα εξετάζει τη διάθεση μιας πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία, που αφορά στην προστασία κρίσιμων υποδομών ενέργειας. Στην ίδια πρωτοβουλία συμμετέχουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και η Ιταλία. Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος της διάθεσης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη Σαουδική Αραβία.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις [home]

Καμία δημοσίευση για προβολή