Βενιζέλος: «Πράξη αυτοχειριασμού» η κίνηση Γεννηματά – «Θλίβομαι γιατί έχει πληγεί η παράταξη»

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην πρόσφατη ρήξη του με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι όσα έπραξε η Φώφη Γεννηματά αποτελούν «κινήσεις αυτοχειριασμού της παράταξης».

«Δεν ήθελαν την παρουσία μου στο ΚΙΝΑΛ». Για το λόγο αυτό μάλιστα όπως ανέφερε η ίδια η πρόεδρός του έθεσε θέμα «διαφορετικής αντίληψης και πολιτικής γραμμής».

Εξηγώντας τα πρόσφατα περιστατικά που οδήγησαν στο διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ, ανέφερε:

«Τα περιστατικά είναι πάρα πολύ απλά. Η κυρία Γεννηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη για να συναντηθούμε το Σάββατο. Υπέθεσα ότι θα ήθελε να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μου πολλές εβδομάδες, είχαμε απλά τυπικές συναντήσεις στα κομματικά όργανα.

Μετά από μια χαλαρή συζήτηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η κυρία Γεννηματά μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της:

Πρώτον, ότι έχει αισθητές διαφορές με την δική μου πολιτική

Δεύτερον, ότι έχει σχηματίσει τη γνώμη ότι δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένα απλό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά να έχω ένα ευρύτερο ρόλο

Και τρίτον ότι έχει δεσμευθεί σε τρίτο πρόσωπο την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας»

Ερωτηθείς γιατί δεν έδωσε «τη μάχη στα ψηφοδέλτια με σταυρό» απάντησε:

«Το ΚΙΝΑΛ έχει τα κριτήρια για να κάνει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό του. Εγώ έχω δηλώσει δημοσίως προ έξι μηνών ότι δεν θα είμαι υποψήφιος με σταυρό και η κ. Γεννηματά έχει ενημερωθεί νωρίτερα για την επιλογή μου. Δεν υπάρχει προηγούμενο πρώην πρόεδρος κόμματος να παριστάνει τον πολιτευτή»(…)  Αυτό είναι προσβολή. Με ενδιαφέρει εμένα να είμαι βουλευτής; Τιμώ  το κοινοβουλευτικό αξίωμα αλλά το κατέχω 27 χρόνια. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι πρέπει να έχει και εμένα στη Βουλή, ως φωνή στους κόλπους του. Αν ήθελε ας το έκανε.  Ήθελε λοιπόν να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι υπάρχει ένα άλλο ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο. Το επεισόδιο προκλήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα».

Ερμηνεύοντας την κίνηση Γεννηματά πρόσθεσε: «Η κ. Γεννηματά μου ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει για άλλο πρόσωπο αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Μου είπε να μη σχετίζομαι με την παράταξη και μου είπε ότι έχουμε μεγάλες διαφορές.(…) Αν η κ. Γεννηματά μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά να βοηθήσω τη Δημοκρατική Παράταξη, θα το δεχόμουν. Μου είπε όμως ότι έχουμε διαφωνία στη στρατηγική. Ότι εγώ δεν εκπέμπω το μήνυμα που θέλει. Είμαι εμπόδιο γιατί συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας. Συμβολίζω το επίτευγμα του 2014, τον αγώνα υπέρ της αλήθειας, της Δημοκρατίας, της Ευρώπης, των Θεσμών. Συμβολίζω την ανάδειξη των λαθών του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεταίρων του».

Απαντώντας δε σε ερώτηση αν αυτό έγινε λόγο της συνεργασίας και της συγκυβέρνησης με την Ν.Δ. ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τον σχετικό συμβολισμό  αναρωτήθηκε αν η ίδια η κ. Φ. Γεννηματά δεν το συμβολίζει δεδομένου ότι διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ενώ υπενθύμισε ότι και  ο  Γ. Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα της συνεργασίας με Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη.

Αναφερόμενος στον κ. Καμίνη είπε: «Ο κ. Καμίνης είναι συμπαθέστατος. Αλλά αν ήθελε να σηματοδοτήσει αυτά που σηματοδοτεί στην κορυφή του Επικρατείας, γιατί κατέβηκε στις ευρωεκλογές»;

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση της κυρίας Γεννηματά ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή», ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτό «δεν αφορά τον ίδιο αλλά τους επόμενους».

Επιτέθηκε επίσης στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ουσιαστικά έχρισε τη Νέα Δημοκρατία νικητή και της προσήψε ότι με την πολιτική της επιχορηγεί τη Νέα Δημοκρατία.

«Εγώ αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία (…)  Πρόκειται για μία λογική αυτοχειριασμού της παράταξης και της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς αν η πρόσφατη ρήξη θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος  σημείωσε ότι οι όποιες εσωκομματικές διαδικασίες δεν τον αφορούν.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πολλές φορές ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν επιθυμούσαν την παρουσία  του, ζήτησε «λίγο περισσότερο σεβασμό και όχι τόση αμνησία».

Ο κ. Βενιζέλος διέψευσε ότι υπάρχει πρόθεσή του να δημιουργήσει κόμμα, αρνήθηκε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία. το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία. «Δεν υπάρχει Νέα Δημοκρατία στον ορίζοντά μου», είπε, επισημαίνοντας απλώς ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας «τον σέβεται», κάτι που το επιβεβαίωσε και στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε επίσης να τοποθετηθεί τα σενάρια που τον θέλουν να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «να αφήσουμε στην ησυχία του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει τις σωστές αποφάσεις για τη Δικαιοσύνη».

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή