Τι συμβαίνει στην Γαλλία;-Ποιοι είναι οι 80 αξιωματικοί που ζητούν επιβολή στρατιωτικού νόμου – Υπάρχει «απειλή του Ισλάμ»;

Γαλλία στρατηγοί

Επικίνδυνα μονοπάτια απειλεί να ανοίξει στην Γαλλία η κίνηση 80 στρατιωτικών – 20 απόστρατων στρατηγών και 60 εν ενεργεία αξιωματικών – να ζητήσουν από τον Εμμανουέλ Μακρόν την επιβολή στρατιωτικού νόμου στο όνομα της αντιμετώπισης της «απειλής του Ισλάμ».

Οι αξιωματικοί, με κοινό άρθρο στο γαλλικό περιοδικό Valeurs Actuelles ζητούν από τον Γάλλο πρόεδρο να υπερασπιστεί τον γαλλικό πατριωτισμό έναντι της έξαρσης της βίας από Μουσουλμάνους, αλλά και έναντι εκείνου που αποκαλούν «διάβρωση της κοινωνίας από τον Ισλαμισμό.

“Εάν δεν μπορεί ο Μακρόν, να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος”

Οι 80 στρατιωτικοί κάνουν λόγο για επικείμενη αποσύνθεση της χώρας και κίνδυνο «εμφυλίου πολέμου» λόγω του ισλαμικού κινδύνου. «Αν δεν μπορεί ο κ. Μακρόν», αναφέρει το άρθρο, «τότε θα πρέπει να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στη Γαλλία». Επίσης προειδοποιούν πως οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αναλάβουν δράση πριν η χώρα πέσει στα χέρια των μουσουλμάνων.

«Δεν είναι πλέον η ώρα να καθυστερήσουμε, αλλιώς αύριο ο εμφύλιος πόλεμος θα τερματίσει αυτό το αυξανόμενο χάος και τους θανάτους – για τους οποίους θα είστε υπεύθυνοι – με χιλιάδες σε αριθμούς», καταλήγει το άρθρο.

Η κίνηση των «στρατηγών», που ανέδειξε διεθνώς το Bloomberg, έχει πυροδοτήσει θύελλα στην Γαλλία, με την υπουργό Αμυνας Φλοράνς Παρλί να ζητά την παραδειγματική τιμωρία τους, αλλά την ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος της Δημοκρατίας Μαρίν Λε Πεν να τάσσεται ανοικτά στο πλευρό τους.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την “κίνηση των στρατηγών”

«Εγκέφαλος» της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, είναι ο Ζαν Πιερ Φαμπρ-Μπερναντάκ, αξιωματικός εν αποστρατεία. Ο Ζαν Πιερ ήταν μέλος του κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα» και συμμετείχε στις βίαιες διαδηλώσεις τους.

Την επιστολή υπογράφει επίσης ο Γάλλος στρατηγός Κριστιάν Πικεμάλ , πρώην διοικητής της «Λεγεώνας των Ξένων».

«Η Γαλλία βρίσκεται σε κίνδυνο. Αντιμετωπίζει αρκετές απειλές. Ακόμη και σε αποστρατεία παραμένουμε στρατιώτες του Έθνους και κανείς υπό τις παρούσες περιστάσεις δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος στην προδιαγραφόμενη μοίρα της αγαπημένης μας πατρίδας», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι 80 στρατιωτικοί.

Στηρίζει τους στρατιωτικούς η Λε Πεν

Η Μαρίν Λε Πεν έσπευσε, με δηλώσεις της στο ίδιο περιοδικό, να διαμηνύσει ότι καλεί τους στρατιωτικούς που τάσσονται υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου να σταθούν στο πλευρό της «για να συμμετάσχουμε στη μάχη που ανοίγεται. Προσυπογράφω την ανάλυσή σας και συμμερίζομαι τη θλίψη σας».

Άμεση ήταν και η αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης, με την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί, να καταδικάζει την κίνηση, τονίζοντας ότι προειδοποιώντας ποινές για τους στρατιωτικούς που δρουν εκτός των καθηκόντων τους.

Παραδειγματική τιμωρία ζητά η Παρλί

Σύμφωνα με την «Le Figaro», η Παρλί ζήτησε ήδη την παραδειγματική τιμωρία όσων εν ενεργεία στρατιωτικών έχουν προσυπογράψει το κείμενο υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου.

«Πρόκειται για απαράδεκτες πράξεις», δήλωσε προσθέτοντας πως οι Γάλλοι στρατιωτικοί παραβίασαν το νόμο που επιβάλλει αυστηρή ουδετερότητα στα πολιτικά ζητήματα της χώρας.

«Θα υπάρξουν ποινές αναμφίβολα. Ήδη κάλεσα τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες», συμπλήρωσε.

Η κίνηση των νυν και πρώην στρατιωτικών έγινε την ίδια ημέρα με τη θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα νοτιοδυτικά του Παρισιού, το οποίο αντιμετωπίστηκε ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Καμία δημοσίευση για προβολή