Πιστοποιητικό εμβολιασμού : Τί θέλει να προλάβει ο Μητσοτάκης με την πρόταση του που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου

πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η πρόταση για την καθιέρωση πιστοποιητικού εμβολιασμού, που κατέθεσε χθες  ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω επιστολής με αποδέκτη την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, έτυχε ευρύτατης κάλυψης από όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά και όχι μόνο δίκτυα, που προφανώς αντιλήφθηκαν ότι δεν πρόκειται για επικοινωνιακή κίνηση, αλλά για ουσιαστική πρωτοβουλία με μακρόπνοη στόχευση.

Τί θέλει να προλάβει ο πρωθυπουργός με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχειρεί πρακτικά να επισπεύσει μία συζήτηση και μία κοινή απόφαση των 27. Η ιδέα ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για κοροναϊό έχει πέσει στο τραπέζι στη δημόσια συζήτηση από επιστήμονες/επιδημιολόγους, οι οποίοι αναζητούν πρακτικές λύσεις, με γνώμονα την πρόληψη και την προστασία της υγείας των πολιτών.

Η σκέψη είναι απλή, όπως την περιγράφει το Politico, ενώ στοχεύει στην παροχή ενός κινήτρου – άλλος μπορεί να το πει και ”έμμεση πίεση”, όμως η ουσία παραμένει η ίδια – ώστε να θελήσουν περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες να εμβολιαστούν, γρηγορότερα.

Απαλλαγή από τον κανόνα της καραντίνας 

Κάτι τέτοιο, θα  επέτρεπε  να μην περνούν από το υποχρεωτικό τεστ 72 ώρες πριν ταξιδέψουν και να μην ισχύει ο κανόνας της καραντίνας σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, αν η Ε.Ε. υιοθετήσει την πρόταση αυτή, θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών στις χώρες- μέλη, και ιδιαίτερα οι αεροπορικές, και κατά συνέπεια ο τουρισμός και άλλοι κλάδοι που σήμερα πλήττονται από τους περιορισμούς της πανδημίας.

Με αυτό τον τρόπο, χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία,  που προσβλέπουν στην άμεση ανάκαμψη του τουρισμού θα είναι σε θέση να εγγυηθούν ασφαλές ταξίδι με αεροπλάνο, πλοίο ή σιδηρόδρομο.

Η συζήτηση σε επίπεδο ηγετών ΕΕ, όπως έγινε ήδη γνωστό, θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Καμία δημοσίευση για προβολή