Την καλύτερη εβδομάδα της εδώ και περίπου τρεις μήνες, έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή

Wall Street

Την καλύτερη εβδομάδα της εδώ και περίπου τρεις μήνες, έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή, τα κέρδη της οποίας πυροδότησε η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι Δημοκρατικοί για την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης του πακέτου, συνολικού ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, που έχει προτείνει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Την Παρασκευή, έπειτα από περίπου 15 ώρες συζητήσεων και αλλεπάλληλων ψηφοφοριών για δεκάδες τροπολογίες, η Γερουσία έφθασε σε ισοψηφία 50-50 για το σχέδιο προϋπολογισμού. Το αδιέξοδο ξεπεράστηκε χάρη στην ψήφο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, η οποία έδωσε τη νίκη στους Δημοκρατικούς και έστειλε την πρόταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τελική έγκριση.

Με την έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού από τη Γερουσία, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την ταχεία προώθηση του πακέτου δημοσιονομικής στήριξης.

Το νέο πακέτο τόνωσης θεωρείται κρίσιμο από πολλούς αναλυτές για την ενίσχυση της οικονομίας η οποία συνεχίζει να γνωρίζει ισχυρές πιέσεις από τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή