Το ΔΝΤ δεν φεύγει από την Ελλάδα λόγω της χαμηλής εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα" λέει η Νέα Δημοκρατία

«Παρά τη μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, με την οποία συμφωνεί η ΝΔ (το είπε ξεκάθαρα στο Reuters ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα), το ΔΝΤ μένει στην Ελλάδα μαζί με τα άλλα μέλη της τρόικας. Δεν αλλάζει τίποτα απολύτως»

Aυτό τονίζουν κύκλοι της νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «το σχήμα της επιτήρησης συνεχιζεται όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα με τους τριμηνιαίους ελέγχους του άτυπου τέταρτου μνημονίου».

«Όλοι γνωρίζουν, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, ότι το ΔΝΤ προσκλήθηκε για να συμμετάσχει στο τρίτο και στο τέταρτο άτυπο μνημόνιο με τις υπογραφές των κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου. Επομένως δεν φεύγει από την Ελλάδα -παρά την ευπρόσδεκτη μερική αποπληρωμή- ακριβώς γιατί λόγω της χαμηλής εμπιστοσύνης προς τον κ. Τσίπρα.  Οι εταίροι της χώρας θέλουν να παραμείνει στην Ελλάδα για να ελέγχει την κυβέρνηση. Άλλωστε ο μόνος τρόπος να διώξεις το ΔΝΤ είναι να αποπληρώσεις πρόωρα όλα τα δάνεια του και όχι ένα μέρος»

Αυτό δεν συνέβη, λένε από τη ΝΔ, γιατί δεν το επέτρεψαν να συμβεί οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας οι οποίοι κατά τα άλλα επαινούν τον κ. Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ