Πανστρατιά πρακτόρων για την ασφάλεια των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, μετά την επικήρυξή τους

Με πράκτορες της ΕΥΠ, ΕΚΑΜίτες, ελεύθερους σκοπευτές, άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, η Αθήνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα 5,6 εκατ. ευρώ της επικήρυξης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Η επικήρυξη με 700 χιλ. ευρώ το κεφάλι και η ένταξη των οκτώ στη λίστα των «τρομοκρατών»-μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν FETO έβαλαν σε ετοιμότητα το κλιμάκιο που έχει αναλάβει τη φύλαξη τους.

Το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό, να μη μάθει κανένας πού κρύβονται οι στρατιωτικοί και για τον λόγο αυτό στα δύο στρατηγεία της λεωφόρου Κατεχάκη αποφασίστηκε να παρθούν νέα πρόσθετα μέτρα και, αν κριθεί σκόπιμο, να γίνει και αλλαγή της τοποθεσίας όπου φυλάσσονται.

Όλες οι κινήσεις των συγκεκριμένων Τούρκων βρίσκονται υπό 24ωρη παρακολούθηση, καθώς υπάρχει φόβος η παραμικρή λεπτομέρεια να γίνει αντιληπτή από στις μυστικές υπηρεσίες της Άγκυρας. Ακόμη και το ενδεχόμενο να εντοπιστεί από δορυφόρους το σημείο όπου βρίσκεται το καταφύγιό τους έχει ληφθεί υπόψη, γι’ αυτό και έχει στηθεί ομπρέλα προστασίας έτσι ώστε να καθίστανται αόρατοι ακόμα και από τα μάτια του διαστημικού Μεγάλου Αδερφού.

Το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται το μεικτό κλιμάκιο επικεντρώνεται στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η επικήρυξη των οκτώ και το δέλεαρ των 5,6 εκατ. που υπόσχεται η Άγκυρα σε όσους συνδράμουν στον εντοπισμό τους. Έτσι, φοβούνται ενεργοποίηση παραφυάδων του οργανωμένου εγκλήματος της γειτονικής χώρας που διατηρούν υπόγειες επαφές με τις μυστικές υπηρεσίες και θα προσπαθήσουν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στον εντοπισμό των στρατιωτικών. Μάλιστα, το εφιαλτικό σενάριο που επεξεργάζονται συμπεριλαμβάνει, εκτός από ενδεχόμενη προσπάθεια αρπαγής και απαγωγής, και απόπειρα δολοφονίας των οκτώ. Η επικήρυξη ίσως δημιουργήσει, λένε, κυνηγούς κεφαλών που θα επιχειρήσουν με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο να εντοπίσουν το «θήραμά» τους για να πάρουν τα λεφτά.

Θεωρείται άλλωστε δεδομένο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πράκτορες της ΜΙΤ που κινούνται παρασκηνιακά με βασικό στόχο τον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων. Κι αυτό γιατί οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δραστηριοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό σε χώρες της Ευρώπης με βασική αποστολή τον εντοπισμό Γκιουλενιστών.

Ως εκ τούτου, το πλάνο ασφαλείας επανασχεδιάζεται, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα ενώ αξιολογείται και η παραμικρή πληροφορία που φτάνει στους συνδέσμους της ΕΛ.ΑΣ. και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Κινητά τηλέφωνα και Διαδίκτυο παρακολουθούνται και όσοι γνωρίζουν λένε ότι θα υπάρξουν κινήσεις από Τούρκους πράκτορες στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπίσουν τους οκτώ, άρα ο χρόνος μικραίνει και όλες οι επόμενες κινήσεις πρέπει να γίνουν «εχθές».

Από το newsroom του economico.gr με πληροφορίες από το protothema

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ