Το παράδειγμα που υιοθέτησε η Δανία προτείνει ο Μόσιαλος για το άνοιγμα των σχολείων. Τί προτείνει για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Μόσιαλος: Η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια στα παιδιά που θα κολλήσουν

Μία πρόγευση του τί πρόκειται να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, δίνει ο καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος, σημειωτέον, είναι ένας εκ των επιστημόνων που συμβουλεύουν την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

“Να λάβουμε υπόψη μας τι έγινε στη Δανία, όπου οι χώροι διδασκαλίας έχουν αναδιαταχτεί, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται στην ύπαιθρο, τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων και τα παιδιά πλένουν κάθε ώρα τα χέρια τους, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος.

Σε συνέντευξή του (ΣΚΑΙ),  ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων, θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα έχουμε αρχές Μάιου για την πορεία της πανδημίας, αλλά και το τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες που προχώρησαν στο άνοιγμα τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Δανία.

Αναφερόμενος γενικά για το ενδεχόμενο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι η στρατηγική μα θα πρέπει να ξεκινήσει από το πρόβλημα που είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι που πρέπει να προστατέψουμε και τα μέτρα δεν πρέπει να αποκλιμακωθούν για αυτές τις ομάδες.

Μάλιστα όπως είπε αν ο κοροναϊός δεν γίνει εποχική νόσος θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες ακόμα και το καλοκαίρι. Για τους δε εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για να δουλεύουν από το σπίτι, είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής του London School of Economics εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τη φθίνουσα πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην έγκυρη λήψη μέτρων και τέλος επανέλαβε τη θέση του ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πατέντα αν βρεθεί το εμβόλιο και να γίνει μαζικής παραγωγή.

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή