Τους λόγους που η Κομισιόν δεν θα προχωρήσει στη "ρήξη" με την Ιταλία αναφέρει η Citigroup

Η Citi αναφέρει τους λόγους που η Κομισιόν δε θα προχωρήσει στην πειθαρχική διαδικασία κατά της Ιταλίας, λόγω του υπερβολικού ελλείμματος που παραβαίνει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σημείωμα της η Citigroup επικαλείται πέντε λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον άμεσα πλήρη ρήξη:

1. Ο Τζιοβάνι Τρία. Ο υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, εξακολουθεί να επιδεικνύει διάθεση συνεργασίας με τις Βρυξέλλες και τήρησης των κανόνων, παρά το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά από το 2014.

2. Η νέα διοίκηση της Κομισιόν. Ο πρόεδρος της Κομισιόν και οι υπόλοιποι Επίτροποι δεν θα βρίσκονται για πολύ καιρό ακόμη στη θέση τους, αφού εκπνέι η θητεία τους. Θα αφήσουν στους επόμενους την τελική κρίση.

3. Η μάχη για τις κορυφαίες θέσεις στην ΕΕ. Η εξέλιξη της μάχης για τις κορυφαίες θέσεις στην Ε.Ε., στην οποία θα παίξει ρόλο και η Ιταλία, είναι ακόμη άγνωστη.

4. Οι αντιδράσεις από την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα είναι επιφυλακτικοί στο να εντείνουν την πίεση στην Ιταλία την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές στους κόλπους της Ένωσης για ένα νέο μίγμα πολιτικής, που θα ευνοεί την πιο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική.

5. Εγχώρια πολιτική αστάθεια. Το ρευστό πολιτικό σκηνικό στη χώρα και το σενάριο των πρόωρων εκλογών ωθεί τους Ευρωπαίους να περιμένουν περισσότερη σαφήνεια για τα δημοσιονομικά σχέδια του 2020 το φθινόπωρο.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ