Βαθαίνει η πολιτική αδυναμία του Αλ. Τσίπρα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι στην κυβέρνηση. Το “δέος” της διαγραφής

Η ίδρυση

Η χθεσινή προσπάθεια της αδελφής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Ζανέτ Τσίπρα να πείσει ότι το “τέλος και έλεος” που απηύθυνε χωρίς να τον κατονομάσει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο αποτελεί προσωπική της άποψη και όχι οικογενειακή είναι πολύ ενδεικτική της δυσκολίας του Αλέξη Τσίπρα να βρει τα πατήματά του.

Η αδελφή του κάλεσε όποιον διαφωνεί με τη “γραμμή” να φύγει εκφράζοντας μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα και αυτό προκάλεσε αίσθηση και σχόλια.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι συνέπεσε με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συσταθεί ένα πειθαρχικό όργανο που δεν θα το λένε πειθαρχικό το οποίο θα ασχολείται με τους αντάρτες και θα αποφασίζει κυρώσεις.

Αδυναμία Τσίπρα να ελέγξει το κόμμα;

Για έναν πολιτικό αρχηγό που δεν έχει καμία διαγραφή στο ενεργητικό του αυτό είναι μια πολύ μεγάλη στροφή η οποία προφανώς οφείλεται στην αδυναμία του να ελέγξει το κόμμα του.

Βέβαια, στο Πολιτικό Συμβούλιο της Δευτέρας δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτή η πρόταση θα περάσει εύκολα και δεν θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις από τον Ν. Βούτση, τον Π. Σκουρλέτη ή τον Ν. Φίλη.

Η αγωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επιβληθεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντείνεται και για το λόγο ότι δημοσιοποιούνται συνεχώς δημοσκοπήσεις που δείχνουν υστέρηση από 16 έως 20 μονάδες έναντι της ΝΔ και επιβεβαιώνουν ότι η κυβερνητική φθορά από τη διαχείριση πολλαπλών και δύσκολων κρίσεων είναι περιορισμένη και σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια

Και δεν είναι καθόλου εύκολο. Οχι μόνο γιατί η επιρροή του έχει μειωθεί και η έλλειψη προοπτικής αποσυσπειρώνει αλλά επίσης γιατί βγαίνουν συνεχώς σκελετοί από τα ντουλάπια. Με το υπόμνημα του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα στη Βουλή άνοιξε ξανά θέμα Παππά.

Και η συζήτηση για το πώς ο πρώην υπουργός προσπάθησε να χειραγωγήσει την ενημέρωση, με ποιες μεθόδους και ποιες παρασκηνιακές συναλλαγές, μόλις ξεκίνησε.

Ο Νίκος Παππάς είχε προναναγγείλει ότι θα κινηθεί δικαστικά στις προηγούμενες αποκαλύψεις του Σ. Μιωνή αλλά τελικά δεν κατέθεσε καμία μήνυση και καμία αγωγή.

Τώρα τι θα κάνει;

Το βέβαιο είναι ότι θα πιεστεί από συντρόφους του να κάνει κάτι για να έχουν κάτι να λένε όταν δέχονται τη σχετική ερώτηση.

Βέβαιο είναι επίσης ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που είναι ο βασικός εσωκομματικός πολέμιος του Νίκου Παππά θα αισθάνεται δικαιωμένος.

Καμία δημοσίευση για προβολή