Ζημιές 3,15 δισ. ευρώ στο β’ τρίμηνο για την Deutsche Bank – Κατρακυλά η μετοχή

Ξεπέρασε το 5% η πτώση της μετοχής της  Deutsche Bank μετά την ανακοίνωση ότι οι καθαρές ζημιές της τράπεζας για το β’ τρίμηνο ανήλθαν σε 3,15 δισ. ευρώ.

Η πρόβλεψη των αναλυτών ήταν κατά πολύ χαμηλότερη για 1,7 δισ. ευρώ, λόγω του προγράμματος μαζικής αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα.

Η ίδια η DB είχε αναφέρει ότι αναμένει καθαρές ζημιές 2,8 δισ.

Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, η τράπεζα είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη 401 εκατ. ευρώ, από τότε όμως και μέχρι σήμερα είναι αντιμέτωπη με πολλές και έντονες διακυμάνσεις της τιμής της μετοχής της, αλλά και με έναν νέο γύρο σκανδάλων.
Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 6,2 δισ. ευρώ από 6,59 δισ. έναν χρόνο πριν.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CORE Tier 1 ανήλθε σε 13,4% από 14,7% πέρυσι.
Οι χρεώσεις για στρατηγικό μετασχηματισμό ανήλθαν σε 3,4 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τις δραστηριότητες διεθνών μετοχών και ότι καταργήσει 18.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2022.

Οι πρώτοι που αποχωρούν στα τέλη του μήνα είναι κάποια ανώτερα στελέχη, όπως οι Garth Ritchie, Sylvie Matherat και Frank Strauss.

«Εχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη στρατηγική μας και να μεταμορφώσουμε την Deutsche Bank», αναφέρει σε ανακοίνωσή τους ο CEO, Christian Sewing. «Αυτό αντανακλάται στα αποτελέσματά μας. Ενα σημαντικό κομμάτι των κοστών αναδιάρθρωσης ήδη απορροφήθηκε στο β’ τρίμηνο. Εξαιρουμένων των κοστών του μετασχηματισμού η τράπεζα θα ήταν κερδοφόρα, ενλω στα πιο σταθερά έσοδα από δραστηριότητες είμαστε στα ίδια ή και σε ανώτερα επίπεδα».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή