Οι ερευνητές έχουν μάθει πολλά για τη χοληστερόλη από την εποχή που ο γιατρός σας προειδοποιούσε για τα αυγά και τα οστρακοειδή. Τώρα γνωρίζουμε ότι ενώ αυτά τα τρόφιμα περιέχουν χοληστερόλη, η κατανάλωση τους δεν θα αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Η χοληστερόλη έρχεται σε διάφορα είδη σωματιδίων που περιέχουν πρωτεΐνη, συμπεριλαμβανομένων των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL), των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) και των λιποπρωτεϊνών πολύ χαμηλής πυκνότητας (VLDL). Η θεωρία της χοληστερόλης για τις καρδιακές παθήσεις είναι ότι ορισμένα σωματίδια, όπως οι LDL και οι VLDL διασπώνται και φράζουν τις αρτηρίες, με αποτέλεσμα την αθηροσκλήρωση. Διαβάστε περισσότερα στο Healthmag.gr.