Αυτές είναι οι χειρότερες τροφές για τη χοληστερόλη σας

    Οι ερευνητές έχουν μάθει πολλά για τη χοληστερόλη από την εποχή που ο γιατρός σας προειδοποιούσε για τα αυγά και τα οστρακοειδή. Τώρα γνωρίζουμε ότι ενώ αυτά τα τρόφιμα περιέχουν χοληστερόλη, η κατανάλωση τους δεν θα αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

    Η χοληστερόλη έρχεται σε διάφορα είδη σωματιδίων που περιέχουν πρωτεΐνη, συμπεριλαμβανομένων των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL), των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) και των λιποπρωτεϊνών πολύ χαμηλής πυκνότητας (VLDL). Η θεωρία της χοληστερόλης για τις καρδιακές παθήσεις είναι ότι ορισμένα σωματίδια, όπως οι LDL και οι VLDL διασπώνται και φράζουν τις αρτηρίες, με αποτέλεσμα την αθηροσκλήρωση. Διαβάστε περισσότερα στο Healthmag.gr.

    Καμία δημοσίευση για προβολή