Γιατί ακριβαίνει η πίτσα; Πόσο κοστίζει σήμερα το “πρόχειρο φτηνό” φαγητό της παρέας

Το “προχειρο” και οικονομικό φαγητό, η πίτσα, τείνει να γίνει “τσουχτερή” λύση για την παρέα και τις οικογένειες . Και αυτό γιατί η διαρκής αύξηση των τιμών στα βασικά υλικά μιας πίτσας εκτοξεύει την τελική τιμή της σε  άλλο επίπεδο.

Σε μια πιτσαρία αλυσίδα η μαργαρίτα με οκτώ κομμάτια κοστίζει πλέον 10 ευρώ και 10 λεπτά, ενώ με 12 κομμάτια 13 ευρώ. Για μια σπέσιαλ πίτσα με 8 κομμάτια κάποιος θα πρέπει να πληρώσει 11, 70 και για 12 κομμάτια 14,95.

Σε ένα ιταλικό εστιατόριο κάποιος μπορεί να αγοράσει πίτσα μαργαρίτα με 8 κομμάτια πληρώνοντας 9,90  και μια σπέσιαλ με τα ίδια κομμάτια με 14,70 λεπτά.

Όπως είπαν οι καταστηματάρχες στο Mega, προσπαθούν να κρατούν όσο μπορούν τις τιμές σε σταθερά επίπεδα και να μην περνούν το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών στην τελική τιμή του προϊόντος.

«Πραγματικά τα κοστολόγια έχουν αυξηθεί αρκετά αλλά προσπαθήσαμε να κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά τις τιμές χωρίς να χαλάσουμε κάτι από την ποιότητά μας».

Με το κόστος των υλικών μιας πίτσας να έχουν εκτοξευθεί και στη λιανική πώληση αλλά και την κατεψυγμένη πίτσα να είναι απλησίαστη για πολλούς, οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν την διανομή στο σπίτι έχοντας μειώσει όμως την συχνότητα που θα παραγγείλουν.

Καμία δημοσίευση για προβολή