Η υπερβολική έκθεση των παιδιών στις οθόνες θέτει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή...

Μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά που εκτίθενται υπερβολικά σε οθόνες τηλεοράσεων, υπολογιστών, tablet κ.λπ. εμφάνισης σε μεταγενέστερη φάση της ζωής του τουλάχιστον μίας από τις δώδεκα θανατηφόρες μορφές καρκίνου.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο, οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν αποδείξει περίτρανα ότι η πολύωρη ενασχόληση παιδιών με υπολογιστές, smartphone, tablet και η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης, συμβάλλουν καίρια στην παιδική παχυσαρκία.

Όπως προειδοποιεί η μελέτη του ιδρύματος, τα παχύσαρκα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.  Και αυτή ακριβώς η «χρόνια» παχυσαρκία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης δώδεκα σοβαρών μορφών καρκίνου, των οποίων η θεραπεία θεωρείται αρκετά δύσκολη έως αδύνατη.

Τα παιδιά που περνούν μεγάλο μέρος της μέρας σερφάροντας στο Ίντερνετ, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια ή ασχολούμενα με το smartphone τους, καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες απ’ όσες καίνε, ενώ συχνά δείχνουν προτίμηση για junk food το οποίο και απολαμβάνουν μπροστά στην οθόνη, χάνοντας τον έλεγχο της ποσότητας που τρώνε, τονίζει το Παγκόσμιο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ