Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας οι Eυρωπαϊκές αγορές – Δίνουν σήμα για άνοδο άνω των 500 μονάδων στη Wall Street τα futures.

Ισορρρόπησαν οι αγορές της Ευρώπης μετά από ένα πρωινό ελπιδοφόρο ξεκίνημα.
Ο δείκτης του Λονδίνου κινείται ανοδικά κατά 0,34% και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,98%. Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας κερδίζει 0,22% και ο δείκτης του Μιλάνου υποχωρεί κατά 0,07%.Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,48% εξαιτίας των στοιχείων για τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος ο οποίος βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τη γερμανική επανένωση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,51% ενώ νωρίτερα έφτασε να κερδίζει 3,68%.

Προηγουμένως  οι ασιατικές αγορές πήραν επίσης βαθιές ανάσες μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων.

Χθες στις ΗΠΑ ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Μιτς Μακόνελ ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για το «ιστορικό» σχέδιο, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να ανακάμψει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία πλήττεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού. «Έπειτα από πολλές ημέρες έντονων συνομιλιών, η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, τόνισε.

Σε ότι αφορά στη Wall Street τα futures που τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) παρέπεμπαν σε ένα σταθεροποιητικό άνοιγμα, γύρισαν θετικά και δίνουν σήμα για άνοδο άνω των 500 μονάδων ή 3%.