Νέα έρευνα: Η γονιδιακή θεραπεία μπορεί να αποκαταστήσει την όραση μετά από ένα εγκεφαλικό

Τα περισσότερα εγκεφαλικά επεισόδια συμβαίνουν όταν μια αρτηρία στον εγκέφαλο μπλοκάρει. Η ροή αίματος στον νευρικό ιστό σταματά και οι ιστοί αυτοί συνήθως πεθαίνουν.  Λόγω των θέσεων των κύριων αρτηριών στον εγκέφαλο, πολλά εγκεφαλικά επεισόδια επηρεάζουν την κινητική λειτουργία. Ορισμένες όμως επηρεάζουν την όραση, προκαλώντας στους ασθενείς να χάσουν την όρασή τους ή αυτή να μειωθεί.

Μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Alexander Chubykin του Πανεπιστημίου Purdue, αναπληρωτή καθηγητή βιολογικών επιστημών, σε συνεργασία με την ομάδα με επικεφαλής τον Gong Chen στο Πανεπιστήμιο Jinan της Κίνας, ανακάλυψε έναν τρόπο χρήσης της γονιδιακής θεραπείας για τη μετατροπή των γλοιακών εγκεφαλικών κυττάρων στους νευρώνες, αποκαθιστώντας την οπτική λειτουργία και προσφέροντας ελπίδα για έναν τρόπο αποκατάστασης της κινητικής λειτουργίας.

Οι νευρώνες δεν αναγεννούνται. Ο εγκέφαλος μπορεί μερικές φορές να αναδιαμορφώσει τα νευρικά του μονοπάτια αρκετά, για να αποκαταστήσει κάποια οπτική λειτουργία, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά αυτή η διαδικασία είναι αργή, αναποτελεσματική και για ορισμένους ασθενείς, αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ HEALTHMAG.GR

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή