Ο κύβος ερρίφθη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου

Την ημερομηνία των – πρώτων, κατά πάσα πιθανότητα – εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου και αν χρειαστούν και δεύτερες –λόγω της απλής αναλογικής – αυτές θα διεξαχθούν το αργότερο στις αρχές Ιουλίου. Παράλληλα, τόνισε ότι η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη πώς θα κυβερνήσει, καλώντας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να τονίσουν τα προβλήματα του συστήματος της απλής αναλογικής, αναφερόμενος εκ νέου στο παράδειγμα της Βουλγαρίας, για την οποία είπε ότι αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά από πέντε εκλογικές αναμετρήσεις.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, στην εισήγησή του έκανε έναν μίνι απολογισμό του νομοθετικού και λοιπού έργου της κυβέρνησης, ενώ άφησε εκ νέου αιχμές για τις θέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, σημειώνοντας με νόημα ότι «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», χτυπώντας, εκ νέου, «καμπανάκι» για την «παγίδα ακυβερνησίας» λόγω του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

Επίσης, τόνισε την «αλήθεια του δημόσιου λόγου που απαντά στο δηλητήριο των πολιτικών μας αντιπάλων», ενώ υπογράμμισε ότι «τηρήσαμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, στηρίζουμε το εισόδημα των πολιτών, κάναμε πράξη ότι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα φέρουμε επενδύσεις» και σημείωσε ότι «αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Προϋπόθεση για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος με καλύτερους μισθούς».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «το ζήτημα είναι η χώρα να κερδίσει το στοίχημα του εκσυγχρονισμού. Οι πολίτες θα κρίνουν την ετοιμότητα και τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων, αλλά και την ειλικρίνεια. Ο λαός θα ζυγίσει και θα αποφασίσει και πιστεύω ότι θα κρίνει σωστά», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή