Εκλογές στην Τουρκία: «Και σπίτια θα σας φτιάξουμε», υπόσχεται ο Ερντογάν, για δεσμεύσεις χωρίς αντίκρυσμα μιλά η αντιπολίτευση

Μέχρι και σπίτια υπόσχεται ότι θα κατασκευάσει και θα παραδώσει στους Τούρκους πολίτες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τα αρνητικά γι’ αυτόν δεδομένα ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 14ης Μαΐου.

«Όλοι θα αποκτήσουν κάποια κατοικία»

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι «θα χτίσουμε 650.000 διαμερίσματα και σπίτια» στις σεισμόπληκτες περιοχές. «Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, στις σεισμόπληκτες περιοχές θα χτίσουμε συνολικά 650.000 διαμερίσματα και σπίτια. Το πρώτο έτος θα έχουν ολοκληρωθεί 319.000. Μόνο στην πόλη Αντίγιαμαν θα χτίσουμε 50.000 διαμερίσματα και άλλα 23.640 κατοικίες. Δεν θα αφήσουμε στη μοίρα του κανέναν πολίτη μας που έχει πληγεί από το σεισμό, όλοι θα αποκτήσουν κάποια κατοικία»  είπε ο Ερντογάν.

Η αντιπολίτευση, πάντως, κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο ότι οι υποσχέσεις του είναι ανεδαφικές και ότι παρουσιάζει μακέτες ως πραγματικά σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν και μάλιστα μέσα σε πολύ μικρό διάστημα. Μάλιστα επισημάινουν ότι, την ώρα που ο Ερντογάν δίνει αυτές τις δεσμεύσεις, το τουρκικό κράτος έχει αποδειχθεί ανίκανο να προστατεύσει τους πολίτες του από φυσικές καταστροφές ή να τους παράσχει άμεσα και αποτελεσματικά τη βοήθεια που χρειάζονται, όπως φάνηκε και από τον καταστροφικό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Κιλιτσντάρογλου: Υπόσχομαι

Από την πλευρά του, ο αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε προεκλογικό του υπόσχεται να φέρει την άνοιξη στους Τούρκους, λέγοντας ότι «σου υπόσχομαι πάλι θα έρθει η άνοιξη, σου υπόσχομαι δεν θα τελειώσει η ελπίδα. Υπόσχομαι, υπόσχομαι. 
Σου υπόσχομαι μια Τουρκία που αγαπάει το διαφορετικό όπως είναι που δεν προσβάλει τον άλλον που δεν απομακρύνεται αλλά αγκαλιάζεται. Μια Τουρκία που είναι χορτάτη, που αγαπάει την ζωή. Μια Τουρκία που εμπιστεύεται την επιστήμη, την τέχνη το μέλλον.

Μια Τουρκία που τα πιο όμορφα της τραγούδια θα τα τραγουδάει ελεύθερα. Ερχόμαστε για μια Τουρκία που η χαρά της θα φαίνεται από τα βλέμματα των παιδιών της. Σου υπόσχομαι θα έρθει πάλι η άνοιξη. Σου υπόσχομαι πάλι θα έρθει η άνοιξη, σου υπόσχομαι δεν θα τελειώσει η ελπίδα. Υπόσχομαι, υπόσχομαι. Σου υπόσχομαι πάλι θα έρθει η άνοιξη, και ο κύριος Κεμάλ δεν θα αναιρέσει την υπόσχεση του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή