Ο Σταϊκούρας κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια και έλλειψη σχεδιασμού

Την ανησυχία της Ευρώπης για ανεξέλεγκτη προεκλογική πόλωση στην Ελλάδα φαίνεται να επαληθεύουν οι Έλληνες πολιτικοί. Με την αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη της 26ης Μαΐου να ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο, κάθε μέρα εξαπολύονται βολές εκατέρωθεν.

Μετά την ομιλία Τσίπρα στη Λαμία, ήταν σήμερα η σειρά του βουλευτή Φθιώτιδος και Τομεάρχη Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστου Σταϊκούρα να αποδομήσει τις κυβερνητικές υποσχέσεις. Σε δήλωσή του, αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας επιχείρησε στην ομιλία του στη Λαμία, να καλύψει την έλλειψη σχεδιασμού, την αδιαφορία και την αδράνεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μείζονα ζητήματα της περιοχής, υποσχόμενος, για ακόμη μία φορά μελλοντικά, την υλοποίηση νέων έργων.

Έργα για τα οποία δεν έκανε τίποτα επί 4,5 χρόνια». Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περιοχή ο κ. Σταϊκούρας παίζει “εντός έδρας”, ξεκίνησε να βάλλει κατά ριπάς. «Πριν από 2 χρόνια όμως, ο Πρωθυπουργός, και πάλι από τη Λαμία, είχε δεσμευτεί για την επίλυση ορισμένων ζητημάτων. Ενδεικτικά:

1ον. ΛΑΡΚΟ

Είχε αναφερθεί, το 2017, στην ανάγκη εκπόνησης «στρατηγικού σχεδίου» για την εταιρεία. Είμαστε στο Μάιο του 2019 και τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Επιπροσθέτως, η Κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει δημόσια για τις προθέσεις της. Συνέπεια είναι η συνεχής επιδείνωση της βιωσιμότητας της εταιρείας. Η Κυβέρνηση, αδυνατώντας να προωθήσει λύση, σπρώχνει το πρόβλημα διογκωμένο στην επόμενη Κυβέρνηση. Με αυτή όμως την πρακτική, η χώρα και η περιοχή δεν μπορούν να προχωρήσουν.

2ον. Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ)

Είχε μιλήσει το 2017, για την ανάγκη αναπτυξιακού σχεδίου και τη δημιουργία φορέα
διαχείρισης της ΠΕΛ. Είμαστε στο Μάιο του 2019 και μόλις πριν από 2 μήνες θεσμοθετήθηκε ο φορέας. Όμως η Έκθεση, με ευθύνη της Κυβέρνησης, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε το 2017 ούτε το 2018 και δεν προβλέπεται – προς το παρόν – να γίνει ούτε το 2019.

3ον. Μεγάλα δημόσια έργα

Περισσότερα σε λέξεις

Είχε πει το 2017, ότι η σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα-Δομοκός «θα παραδοθεί στους πολίτες οριστικά την άνοιξη του 2018». Είμαστε στο Μάιο του 2019 και τελικά αυτό συνέβη και μάλιστα βεβιασμένα, μόλις χθες. Πρόκειται για έργο που είχε σχεδιασθεί, ξεκινήσει και προωθηθεί από προηγούμενες Κυβερνήσεις. Για τον Ε-65, λησμόνησε να πει ότι σχεδιάστηκε και προχώρησε κατασκευαστικά επί Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2005-2009, όπως επίσης λησμόνησε να αναφερθεί στη στάση του τότε ως Αντιπολίτευση.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]