Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δεν έχει εκταμιεύσει τα κονδύλια που απαιτούνται για το Brexit

Ο υπουργός Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ, διαμαρτυρήθηκε σε επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών διότι οι υπηρεσίες του έλαβαν μόλις 35 εκατομμύρια λίρες (περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ) ώστε να μπορέσουν τα δημοτικά συμβούλια και οι τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο η Βρετανία να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσό αυτό είναι υποδιπλάσιο από αυτό που είχε ζητηθεί, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «The Telegraph».

Τουλάχιστον ένα ακόμη υπουργείο της βρετανικής κυβέρνησης έχει επίσης διαμαρτυρηθεί διότι ο Χάμοντ δεν έχει εγκρίνει την εκταμίευση των κονδυλίων που ζητήθηκαν, προσθέτει η συντηρητική βρετανική εφημερίδα, η οποία δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μπρόκενσαϊρ τόνισε ότι το υπουργείο του δεν διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για να συμβάλλει στην προετοιμασία για το Brexit, είτε η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση γίνει βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, είτε χωρίς συμφωνία, κατά το ρεπορτάζ της Τέλεγκραφ, η οποία επικαλείται την επιστολή του η οποία εστάλη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ