Πώς να φτιάξουμε στο σπίτι μάσκα προστασίας, με τις οδηγίες του CDC (Video)

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, φαίνεται πως ο κοροναϊός μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα από όσο πιστεύαμε και οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν να χρησιμοποιούμε μάσκα για την προστασία μας.

Τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχουν μάσκες στα φαρμακεία;

Το CDC προτείνει μερικούς απλούς τρόπους να φτιάξουμε την δική μας μάσκα, με υλικά που έχουμε στο σπίτι, επισημαίνοντας βέβαια πως αυτές οι «αυτοσχέδιες» μάσκες δεν παρέχουν το ίδιο επίπεδο προστασίας με τις χειρουργικές.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις αυτοσχέδιες μάσκες

  • Δεν μας καθιστούν πλήρως ασφαλείς στην μετάδοση του ιού, επομένως συνεχίζουμε να τηρούμε να μέτρα περιορισμού και απομόνωσης, ενώ δεν αμελούμε το τακτικό πλύσιμο των χεριών μας, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Η Deborah Birx, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας, δήλωσε πως δεν πρέπει να αποκτούμε ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας με την χρήση της μάσκας, καθώς τα μάτια μας παραμένουν εκτεθειμένα και τονίζει την ανάγκη αποφυγής του αγγίγματος του προσώπου.

  • Μία αυτοσχέδια μάσκα, αν και δεν είναι το ίδιο ασφαλής με τις χειρουργικές μάσκες προστασίας, προσφέρει στοιχειώδη προστασία από τα σταγονίδια μολυσμένου ατόμου, που μπορούν να διασπείρουν τον ιό.
  • Το βαμβακερό (100%) ύφασμα, μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό ως προς την ασφάλεια με τις χειρουργικές μάσκες.
  • Στην περίπτωση που δεν μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας μάσκα, συστήνεται τουλάχιστον η κάλυψη του στόματος και της μύτης με ένα μαντήλι

Σύμφωνα με το CDC, για να φτιάξουμε την μάσκα στο σπίτι, θα χρειαστούμε…

Δείτε ολόκληρο το άρθρο με τις οδηγίες σε βίντεο ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή